Milyen törvény vonatkozik arra, ha valkit megharap egy kutya?
Nincs joga ilyesmire egyetlen orvosnak sem!
Mivel nem is komoly a sérülés, nem altatnak kutyát e miatt.
Ha megjelenik az állatorvos, közöljék vele, egészséges kutyát nem altathat. Bejelentitek a kamarának.
Ha nincs beoltva netán a kutya veszettségivel, akkor sem altatják el. Megfigyelésre max elvihetik két hétre.
Ilyenről én sem hallottam még.
Lehet játék közben, vagy bármi miatt egy karmolás, egy kis megkapás, vagy pl. kiszakad a ruha, stb.
Ettől még nem altatnak el senkit.
Magyarországon büntetik az eutanáziát. Szegény gyerek még nyugodtan élhet tovább attól, hogy nem tudta, hogy kell (pontosabban nem kell) közeledni egy kutyához.
Viccet félretéve: ha a kutya nem veszett, be van oltva, nincs semmi teendő. A gyerek szülei a hibásak, mert nem készítették fel, hogy kell idegen helyen viselkedni idegen kutyával. Ha a kutya csak megcsípte, akkor az csak egy nagy gyerekhiszti volt, és a kutya-szótár szerinti finom, megismételt figyelmeztetés, hogy "hagyjál békén".
Az orvosnak nincs joga állatorvost hívni, és elaltattatni a kutyát.
Persze az ilyen gyereknek valószínűleg vannak túlméretezett öntudattal rendelkező szülei, akik majd az első adandó alkalommal megmérgezik a kutyát...sajnos ez van.
Egyet lehet tenni: sem a gyereket, sem a szüleit, sem az állatorvost nem beengedni. A kutya oltási könyvét megtekinthetik, viszont látásra!
Ez arra a tigrises esetre emlékeztet. Egy idióta átmászott egy több méteres falat az állatkertben hogy bemásszon a tigrisekhez akik megölték erre a tigrist elaltatták. Vagy amikor egy kisgyerek "átesett" egy elég nagy korláton a majmok közé és a szülők beperelték az állatkertet.
A szülők a felelőtlenek ebben a helyzetben. A szülők a kutyán akarják levezetni azt hogy nem voltak képesek figyelni arra a gyerekre. Előttem már elmondtak mindent, nem altathatják el a kutyát.
Az nem csak egy majom volt...
RIP HARAMB, NEVER FORGET
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!