Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a gyerek akarta a kutyát,...

Ha a gyerek akarta a kutyát, csak ő foglalkozik vele?

Figyelt kérdés

Ha ő vette a saját pénzéből.

Kaját a szülők állják? Oltasok, játék, nasi, póráz stb.

Csak a gyerek sétáltat, takarít?

Nalatok hogy van?

Főleg olyanok véleménye érdekel ahol a szülők nem akarták a kutyát.

2017. aug. 26. 13:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Mivel te még nem vagy felnőtt, keresőképes, így felelőtlenség volt a szüleid részéről megengedni a kutyát, ha ők nem hajlandóak rá költeni.

A te részedről is asz volt rájuk kényszeríteni, úgy, hogy tudod, hogy még te magad is eltartásra szorulsz, hogyan tudnál akkor egy kutyát eltartani?

Mi lesz, ha a kutya netán beteg lesz vagy megsérül, és hirtelen kellene állatorvos vinni, aki az életét mentené meg? Akkor majd elpusztul, mert nincs rá, ill. a szüleid nem adnak rá? Erre is gondolnod kell.

Ha a szüleid nem akarnak/nem tudnak rá költeni, jobb lenne a kutya érdekében megfelelő gazdát keresni neki, aki normálisan eteti, ellátja, orvoshoz viszi szükség esetén.

Neked pedig akkor legyen majd kutyád, ha el tudod tartani.

2017. aug. 26. 22:26
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs hogy egy gyerek egyedül el tud látni egy kutyát. Nem megy osztálykirándulásra vagy edzőtáborba?

Nálunk vam kötelező gyerek "munka" a kutyával, de nyilván nem zavarom el lázasan kutyát sétáltatni és táborba is elmehet. Normál hétköznapba viszont bele kell hogy férjen amit vállalt a kutyával kapcsolatban.

2017. aug. 26. 23:17
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Az egy másik szituáció, mikor a gyerek a szülők beleegyezése nélkül, akaratuk ellenére visz haza kutyát. De itt is a szülők felelőssége, hogy mérlegeljék, vállalják-e ezt a kötelezettséget minden anyagi vonzatával és vele járó munkával, vagy sem. Ha nem, akkor keresni kell másik helyet a kutyának. De egy gyerekre nem hagyhatják rá ezt a felelősséget!
2017. aug. 27. 07:16
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Annyira nem lehet gyerek a kérdező ha diákmunkázhat.... Az is lehet hogy már nem kiskorú, csak még együtt él a szülőkkel mert tanul.
2017. aug. 27. 08:21
 15/29 anonim ***** válasza:
Nekem is az jön le, hogy nem gyerek már a kérdező.
2017. aug. 27. 08:34
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is idősebb a kérdező már, a diákmunkából kiindulva. De sajnos ameddig a szülőkkel él, addig velük közösen kell megegyezni a dolgokról, ahogy előzőleg írták sokan. Nem mellesleg a kutya tényleg nagy felelősség.
2017. aug. 27. 10:49
 17/29 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy nem arról van szó hogy egy kisgyerek kihisztizte a kutyát. Hasnem elvileg már felelős fiatal vett magának egyet. Az, hogy a szülők nem korlátozták be, még nem feltétlenül hiba, csak a kérdező nem gondolta át a dolgokat rendesen. Vagy arra számított hogy ha meglesz a kutya, akkor úgyis átveszik a szülők a felelősség egy részét, hiába nem akarták az állatot.
2017. aug. 27. 10:52
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát. A szülőknek itt igenis van beleszólása, mivel velük élsz. Saját magam tapasztaltam ezt meg. Elmesélem a mi esetünket kis figyelmeztetésképp hátha érdekel: Nálunk például anyám nem akart kutyát egyáltalán. Hosszú-hosszú ideig győzködtem, még végül olyan 14-15 évesen kaptam egyet,mindn meg volt beszélve, ők a pénzbeni dolgokban segítenek, de a felelősség az enyém. Eleinte ő is elolvadt tőle, meg örült neki. Viszont hiába voltam én elkötelezett, felelős állattartó, ő egyszer csak benyögte, hogy neki csak nyűg ez a kutya. Évekig úgy éltünk, hogy fenyegetett az elajándékozással, mert ő nem szereti mégsem a kutyákat, ő macskás és nem bírja elviselni, hogy kutyánk van. Semmi gond nem volt a nevelésével egyébként, nem szedett szét soha semmit, nagyon sok trükköt és parancsot tud, nem domináns és nem ugat egész nap, nem is viselkedett még agresszívan, még a kaját is elvehetem az orra elől, ha akarom. Egyszer egy nap lett egy új cicánk, nagyon nagy haverok lettek a kutyussal, de anyám fogta és feltette az internetre, mint ingyen elvihető kutya, mert most hogy megint lett macska, rájött, hogy neki tényleg nem kell kutya, csak idegesíti a jelenléte. Simán odaadta egy kisgyerekes anyukának, holott hiába nem morog és nem agresszív, nem szereti a nagyon kicsi gyerekeket, mert ugye ők még nem tudják, hogy a kutyának kellemetlen ha folyton nyúzzák és ez elől az én kutyusom mindig menekült. Két hét után egyébként megjelent a kapuban szörnyű állapotban, látszott rajta hogy hosszú utat tett meg hazáig. HAZAJÖTT! Futott is felém. Azután én egyből elköltöztem vele és azóta is király minden. Anyámék is elköltöztek egy másik házba, azóta két maine coon macskája van, ők a mindenség. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha bele is egyeznek azért lehet náluk is elszakad a cérna valami miatt és majd csak egy tehernek tekintik a kutyust. Szóval sajnos a szülők szava a döntő, amég velük élsz, ők tartanak el. Sem a kutyának, sem neked nem lenne jó ha valaki a házban egyáltalán nem kedvelné a jövevényt. De kívánom, hogy ne így legyen!
2017. aug. 27. 11:20
 19/29 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok
2017. aug. 27. 11:59
 20/29 anonim ***** válasza:
47%

18: ilyet azért normális szülő nem csinál, ez kb a gyerek elárulása.

Kérdező, a szüleid engedélyével hoztad a kutyát, vagy egyszer csak beállítottál vele? Úgy egyeztetek meg, hogy ők besegítenek?

2017. aug. 27. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!