15 éves fiamat pár helyi gyerek szekálta/szekálja az iskolában, és már most azzal foglalkozik hogy ő szeptembertől nem akar oda járni. Mi lehet a megoldás?
A kisebbik fiam 15 éves, mint már írtam piszkálják őt suliba (4 roma fiú). Először "csak" elvették a tízóraiját, később már bántalmazták is őt. Voltunk már az osztályfőnök és az igazgató után is, de ott a szokásos választ kaptuk, hogy ők nem tehetnek semmit...
Már most azzal foglalkozik, hogy ő szeptemberbe nem akar oda visszamenni, de iskolát váltani itt nem olyan könnyű. Falusi iskoláról van szó, kb 150 diákkal. A legközelebbi iskola pedig 50KM-re van tőlünk.
Mivel lehetne elérni hogy ne szekálják őt a suliban?
(a 17 éves nagyobbik fiamnak is szokott panaszkodni, ő tudja is hol laknak a bántalmazók, és őt azt mondta neki/nekünk hogy még egyszer hallja meg hogy bántották őt sötétben elkapják őket a haverjaival, de annak akkor nem lesz jó vége.) Hiába mondom neki hogy az agresszió nem megoldás.
Mi az, hogy az igazgato azt mondja h nem tehet semmit???
Es hat lehet h ebben az esetben foleg h nem lehet máshogy megoldani foleg az iskolavezetes hozzáállása miatt lehet tenyleg jobb lenne ha nagyobbik fiad elmenne...
Elsőnek újabb kör az igazgatónál, közlöd ha így folytatódik rendőrségre mész.
Ha ne segít másik sulit kell keresni
Fordulj a rendörséghez emlitsd meg hogy erőszakosan, verbálisan bántalmazzák ,fenyegetik ,értékeit eltulajdonitják ilyen esetben már őket elő lehet állitani ,2-8 évig terjedő szabadságvesztésre ...
A fiad meg tanuljon önvédelmet ,tudjon kiállni magáért .
"Hiába mondom neki hogy az agresszió nem megoldás."
De, vannak esetek amikor az, es vannak nepcsoportok akik masbol nem ertenek.
sajnos ez a bevett "szokás" az igazgatóknál... nem is mernek lépni igazából.
Én nem tiltanám a nagyobb tesót, nem is biztatnám, de ha ezt így kijelentené, nem mondanék rá semmit. Igazából rá is férne a kis g*cikre egy verés, másból sajnos nem tanulnak
Nekem az ilyen esetek elkerülésében nagyon sokat segített, hogy jártam önvédelmi edzésre (szerintem valós önvédelemre mind alkalmatlan, mert a támadó hoz egy kést és 10 barátját akkor mindegy, hogy mennyire tudok verekedni), ez adott olyan önbizalmat, ami ezeket a gondokat megoldotta.
Egy másik esetben a sértett nagy termetű barátai beszélgettek el az agresszorral, de ez felnőttek között történt. (szintén működött)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!