Miért baj ha az én kutyámat soha nem vittem sétáltatni egész életében?
Figyelt kérdés
Van egy spániel keverékem aki már 13 éves és soha nem látta a kerten kivűli világot. És még is ennyi idős és egészséges és egy nagy udvar lakoja. Van egy ismerősőm akinek most pusztult el a 8 éves amerikai staffija és ő pedig mindig vitte ide oda kutyasuliba is járatta.2017. aug. 26. 13:20
1/55 anonim válasza:
Nem a sétáltatás vitte el azt a kutyát de legalább azt a 8 évet élménydúsan boldogan élte le ellenben a te ketrecbe zárt madárkáddal. Felteszel egy kérdést: miért baj ha egy gyereket soha nem engednek a kerítésnél tovább a szülei? Vagy ha szimplán bezárják a pincébe és néha adnak neki enni hogy azért ne haljon éhen?
2/55 anonim válasza:
Hogy mennyi idősen hal meg egy kutya, annak nem sok köze van ahhoz, sétál-e, vagy sem.
4/55 anonim válasza:
Zárkózz be a szobádba 13 évre és tedd fel újra a kérdést. Ültess fákat ha ennyire nincs kedved foglalkozni a kutyával. Azoknak legalább elég ennyi foglalkozás mint amit te nyújtassz a kutyádnak.
5/55 anonim válasza:
Ha nagy a kert akkor nem feltétlenül szükséges.
6/55 anonim válasza:
Nagyon boldog lehet a kutyàd. Remélem tesem jàrsz sehovà.
7/55 anonim válasza:
Tudod mi a kutyád baja? Hogy ingerszegény környezetben él. Magyarországon elterjedt ez a hülye módi hogy ha nagy az udvar nem kell séta. Hát, ha elég nagy a szobád végülis miért mennél ki? Maradj csak ott egész életedben, biztos sok jó élményben lesz részed. Tipikusan ezek a kutyák azok akik szécsaholják a fejemet és letépik a kerítést ha elmegy előtte valaki kutyát sétáltatva, mert teng bennük a frusztráció és csak az az inger éri őket ha valaki elmegy a kapu előtt. Szégyellhetnéd magad, minek tartasz kutyát ha erre se vagy képes.
8/55 anonim válasza:
Hé emberek, azért ne hasonlítsuk már össze a kutyasétáltatást az ember igényeivel. A kutyának a séta egy bónusz, egy kis kaland, de semmi esetre sem létszükséglet. Gondoljatok már bele, a kutya territoriális állat, sok esetben akkor sem megy az általa őrzött terület határain túlra, ha nincs kerítés. Én eddig minden kutyámat sétáltattam, de most más a helyzet:több hektáros udvarunk van gyümölcsössel, egész nap itthon vagyok a kutyákkal(kuvaszok) s láss csodát, kiegyensúlyozott, boldog kutyák. Ne kiáltsunk már ki mindenkit állatkínzó idiótának, csak mert nem sétáltat, nem viszi kutyaoviba-suliba stb.. A kutyának elsősorban az a fontos, ha a gazdája közelében lehet, illetve jó nagy területe van. Ismerek olyat aki naponta sétáltatja, egyébként meg lesz@rja a kutyáját.
9/55 anonim válasza:
a kuvaszok pont olyan kategória amik a nagy teret igénylik a sétát viszont már nem annyira. Megnézném hogy egy vizslát vagy husky-t hogy tartanál a telkeden séta nélkül. A kutyákról és farkasokról meg nem ártana tanulnod.
10/55 anonim válasza:
Utolsónak: megnézheted, van egy 8 éves magyar vizslám is, köszöni szépen jól van, sokat labdázunk, egyéb elfoglaltságként rágcsálókra vadászik. Miért kell ennyire felháborodni azon a tényen, hogy a mostani kutyáimat nem viszem sétálni? Szeretve vannak és jó helyük van, nem unatkoznak. Van egyébként elképzelésed mekkora terület négy hektár? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!