Hogyan lehet rávenni egy kutyát a hosszabb sétákra?
5 éves berögződést azért elég nehéz lesz kigyomlálni. Amúgy én jutalomfalattal, utcasarkon üléssel és nézelődéssel kezdtem volna - csak semmi erőltetés meg hívogatás, van ezeknek természetes kíváncsiságuk, azt kellene kihasználni. Csak ez 5 év után messze nem biztos, hogy működni fog.
Én barátkutyákkal is próbálkoznék. Mi legutóbb úgy "húztunk" magunkkal egy olyan kutyát, aki maximum 1 háztömböt volt hajlandó sétálni, hogy mellette volt a két legjobb kutyabarátja meg mi, a gazdik. Észre sem vette, hogy kilépett a komfortzónájából :D Mindvégig teljesen nyugodtan és kutya módra viselkedett.
Amúgy a "marad" feladattal, hogy álltok? Ültet, "marad", elsétálsz (szigorúan a tűréshatárán belül), visszamégy érte. A fontos az, hogy NEM hívod, ne üljön tűkön, hogy mikor lehet már a gazdi után menni, hanem tudja, hogy te mégy vissza érte. Ezzel is rá lehet erősíteni arra, hogy nem hagyod ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!