Miért nem jön velem hosszabb sétára?
A kutyámat ha kiviszem eljön szépen 20 m-ig kb. amíg pisil, kakil és már húz is vissza. Ez mostanában már nagyon zavar, mert hosszabb sétákat szerettem volna vele minél gyakrabban, de ha percenként fel kell venni és kézbe vinni kicsit vagyhúzni úgy az én kedvem is elmegy. Bichon havanese lány kutyusom 3 éves és úgy látszik nem szeret sétálni egyeltalán. Hazahúz és amikor a lépcsőházban megyünk fel örömében ugat és csórja a farkát hogy "végre megjötünk".
Hogyan szerettethetném meg vele a sétát? Mit tegyek?
1. Ha a Jóistenke azt szerette volna, hogy ölben hurcold a kutyát, akkor nem teremtett volna neki 4 lábat! Hacsak orvosilag nem indokolt, ne vidd kézben!
2. Ha húzod, ráncigálod a pórázon, szerinted az mennyire jó élmény neki?
Érdemes lenne ránézni a kutya testbeszédére. Teljesen elképzelhető, hogy fél kimozdulni a komfortzónájából, 20 méteren túl mumusokat lát minden bokorban. Az alap megoldás az az, hogy addig vársz, amíg előre nem mozdul, aztán rommá dicséred és jutalmazod és ezt unásig ismétlitek.
A gyorsabb, profibb megoldás az, hogy megtanuljátok a Nézd meg! játékot (Look at that! game), ami zavaró (vagy éppen túl izgató) dolgok nyugodt kezelésére tanítja a kutyát.
Azt megkérdezhetem, hogy hogy áll a többi kutyával? Össz-vissz 20 méter sétával, gyanús, hogy sehogy, de ha akadna 1-2 barátja, akikkel elindultok sétálni, ők "húznák" magukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!