Boxert vagy bullmasztiff lenne e a jobb választás? Műszaki boltba lenne bent velem. Reggel és napközben 30-40 perces séta este felé tudnám hosszabb sétára el vinni. A boxernak ez kevés lenne ha jól gondolom.
Mozgásigényben ég és föld a két kutya.A boxernak rengeteg futás,játék szügséges,de ami ennél is fontosabb az a gazda szinte folyamatos jelenléte mivel eléggé család centrikus.
A bullmasztiffot nem ismerem eléggé.
Az jó, hogy veled lenne a boltban, viszont attól még le kell kötni a kutyát. Szóval kell neki a mozgás és a játék. Mindegy milyen fajtáról beszélünk, mert egy basset hound is játszik azért nap közben.
Ezt mennyire tudod megoldani? Konkrétan arra gondolok, hogy csak nem rohangálhat bent a kutya a boltba de valahogy le kell foglalnia magát, míg a gazdi dolgozik.
Nekem bullmacim van (bár szerintem tudod, már válaszoltam pár kérdésedre, ha minden igaz). Egyszer volt nálunk vendégségben egy kölyök boxer (mi vigyáztunk rá). Imádom mind a két fajtát, de nekem a boxer sok volt, egy idő után a hajam téptem tőle, h még mindig mozog, még mindig nyüzsög, nem bír a fenekén fél percre megülni. Aztán amikor hajnali 2-kor is játékra hívta a bullmacimat, na annak már kifejezetten nem örültem (panelban) és alig vártam, h jöjjenek érte a gazdái.
Az én kutyám is minden lében kanál, mindenhol ott akar lenni, szeret nyüzsögni, de nem állandó jelleggel.
Mozgásigényüket tekintve a bullmacié lényegesen kevesebb.
Kölyök kutyust szeretnél?
Örökbe szeretnék fogadni egyet.csak bullmasztiff fajtamentőt
nem találok.
Sajnos megszűntek :(
Igazából, ha felnőtt kutyusban gondolkodsz, már a boxerek sem olyan vészesek, ha este le tudod őket mozgatni. Nekik van egyébként fajtamentésük is (Noé).
De tegnap láttam épp egy gazdikereső bullmacit, mindjárt megkeresem neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!