Kezdő kutyásként : Staffordshire bullterrier, amerikai bulldog, Bullmasztiff, Német juhászkutya ezek közül melyiket célszerűbb meg vennem? Saját kutyám még nem volt Így saját kutyás tapasztalatom nincs.
A staffordshire szerintem tökéletes lenne neked. Főleg a Blue Nose, szerintem gyönyörű. Engedelmes kutya válik belőle, de azért mindig állj a sarkadra. Ne dicsérd agyon, mert akkor átveheti az irányítást, és agresszív lehet. Remélem nincsenek olyan dolgaid a kertben amit nagyon féltesz, számíthatsz pár ásott lyukra, főleg amíg kölyök, de megfog mindent tanulni. Nagyon szereti ha foglalkoznak vele, a gyerekeket imádja. Téged bármikor megvédene.
Szóval: Staffordshire Blue Nose-ra szavazok!!
azoknak a paramétereknek amit leírtál mindegyik felsorolt fajta megfelel, illetve az ő igényeiknek is megfelel amit te nyújtanál. viszont elég eltérő jellemű fajtákat soroltál fel... konkretizáld az elképzeléseidet, mert helyetted nem dönthetünk.
van még másfél éved, ez tökéletes arra, hogy tanulj, informálódj a témában, ha teheted menj el rendezvényekre, beszélgess a fajtát tartó, tenyésztő emberekkel. ezzel egyben felméred a magyar állományt is, kiválaszthatod adott fajtán belül melyik típus tetszik, és ha eljön az ideje könnyebben tudsz párosítást választani. plusz ez idő alatt tudsz gyűjtögetni a vételárra.
Kezdő kutyásnak egyiket sem ajánlom. Az amstaff, ambull agyatlanná válhat rossz kézben, a bullmaci pedig veszélyessé. Ha már a 4 közül akarsz mindenképpen, akkor küllemvonalas NJ-t válassz, bár kinézetre többnyire borzasztóan csúnyák, de ez ízlés dolga.
A bullmaci még a mozgás miatt is kiesik, ők azért ha nem akarnak, akkor nem is fognak veled mozogni, viszonylag lomha állatok, főleg a másik 3 fajtához képest.
utolsó, amstaff az honnan jött? az előző válaszokat olvasva is úgy éreztem, hogy néhányan nem nagyon olvasnak, vagy nem ismerik a fajtákat...
a kérdező staffordshire BULLterrierről beszél. azok kifejezetten mókás, bohókás állatok. makacs terrierek ugyan, de gond nélkül tudja tartani (egy kellően elhivatott) első kutyás is. (bár szerintem egy nyugisabb amstaffot is, főleg kutyasuli mellett)
Igazatok van, bocsánat, valóban felületesen olvastam és csak a Staffordshire-t láttam meg így korán reggel.
Ezek alapján leginkább ezt a kutyát ajánlom a kérdezőnek, valóban egy bohókás kiskutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!