Német juhászkutya van ahol "juhászkodik" még? (többi lent)
Figyelt kérdés
Van 2 németjuhászom és most kelt fel bennem igazán az érdeklődés a fajta iránt. Mint a nevében is benne van, ez juhászkutya, viszont sehol sem "juhászkodnak" :D (legalább is nem láttam). Bocsánat, tudom, hogy képes vagyok baromságokat írni, de olyan szívesen megnézném, ahogy kergetnek egy bárány nyájat :DD Csak csalóka a neve?! Vag ycsak egyszerűen jobb munkakutyának és lemondtak róla??2013. jan. 30. 16:20
1/10 anonim válasza:
Nagyon jó terelőkutya. És a juhászkutya is munkakutya.
Én már láttam németjuhászokat birkákat terelni Olaszországban. Nagyon ügyesek.
2/10 anonim válasza:
Nem biztos hogy nyájat terelt, lehet csak őrizte azt. Hát terelésre szerintem nem használták annyira.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) És első kommentelő! De jó neked!! Én is úgy megnézném!
2013. jan. 30. 16:54
5/10 anonim válasza:
Magyarországon nem hiszem, hogy találsz olyan terelőoktatót, aki a nj-t odaengedi a birkáihoz. Valószínű, hogy a nj-ok többsége már nem rendelkezik a megfelelő ösztönkészlettel sem, így koránt sem biztos, hogy a Te kutyáid terelnének.
6/10 A kérdező kommentje:
Jajj, az én kutyáimat nem is akartam terelőnek behajtani! :D csak érdekelt a válasz
2013. jan. 30. 18:09
7/10 anonim válasza:
Tudtommal a német juhász egy mesterséges kutya, amit különböző juhászkutyákból raktak össze (tehát az ősei valóban tereltek) de maga ez a fajta soha nem terelt, kifejezetten munkakutyának (főleg rendőrségi, katonai munkára) lett kitenyésztve. Ettől még maradhatott benne terelőösztön, de az nem számottevő, mivel soha nem volt cél, hogy tereljen.
8/10 anonim válasza:
Még vizsgázni is lehet terelésből. És vannak nj-k, amelyek terelnek itthon is. Terelő próbán én is voltam nj-vel.Meg kell kérdezni , ahol pl gyakorolnak a terelősök, hogy mikor mehetsz ösztönpróbára.
9/10 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! És nem tudnál Gyál-Pest környéki terelő...iskolát? Hátha egyszer... :)
2013. jan. 31. 17:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!