Kaukázusi Juhászkutyám 50kg 2éves kan. Kinek mekkora súlyra? Hogyan tudnám növelni méretét, súlyát? Száraz tápon él, mindig van a táljában, de nem él hal érte.
Olvasd el a standard-jét, aszerint normális.
Én hentesnél veszek csirke fej,láb,farhát esetleg nyakat megfőzöm egy nagy lábasban, és mellé adok tápot.
Amúgy a táphoz csak akkor nyúlnak hozzá ha a csirke elfogyott, és tényleg éhesek.
miért kilóra mérjük a kutyát...? ha jól néz ki, jó kondiban van, energikus, akkor oly mindegy, mit mutat a mérleg!
arról nem beszélve, hogy a kausok döntő többsége nem keveset füllent fölfelé, amikor a kutyája súlyáról beszél, sokan még mérlegen sem álltak soha, csak a gazda szeme hizlalja őket, meg saccol egy irreális tömeget.
sajnos az állomány java része gusztustalanul túl van hizlalva, a kiállításokon is alig bírnak futni, rezeg a háj rajtuk, de legalább verheti mellét a gazdája, hogy milyen "erős csontú", és hatalmas - és az a kutya tényleg lehet 80-90 kiló... de milyen áron? az ízületei szétmennek, de sebaj, mire fájdalmai lennének ettől, már elpusztul valami keringési problémában...
az 50kg egy teljesen korrekt méret egy kaunak, amúgy is, ha a tömegét akarod növelni, akkor az izmot növeld rajta, a háj csak térfogat, de a fajsúlya kevesebb. vidd el futni, bringázni, és adj neki rendes kaját! ne hagyd előtte a tápot, az csak viselkedési problémákat okoz (ő rendelkezik a kajával = ő a főnök), plusz rájárhatnak az egerek, hangyák. vegyél neki húst, nyesedéket, fejet, a legtöbbjét etetheted nyersen is.
fontos információ még: a kaukázusi juhászkutyák (ahogy a többi nomád környezetben kialakult fajta is) nagyon jól hasznosítják a táplálékot, feleannyit sem esznek, mint egy hasonló méretű bernáthegyi!
valós a za 50kg! felemeltem majd ráálltam a mérlegre vele,levontam az én súlyomat.
akkor mikor adjak neki kaját,h ne legyen mindig a táljában?
most adjak neki 1x csak naponta? ugysem fog egyből ráugrani ha leteszem elé...valaki magyarázza el hogy csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!