Az Aussie-t miért mondják csodakutyának?
Azért mondják csodakutyának, mert az :D:D:D
Kicsit komolyabban: nem csak egy másik aussie mellett érezheti jól magát, de egy aussienak igazán csak egy másik aussie lehet jó társa.
Azért van ez, mert ez a kutya egy különc vagány a kutyák közt és csak a hasonló habitusú kutyák társaságában tud teljesen kibontakozni. Én is leviszem pl sétálni egy nagy parkba, ahol el van a többi kutyával és jól érzi magát, de mikor évente találkozunk a többi gazdival, aki abból a kennelből vásárolt kutyát, ahonnan én akkor sokkal jobban önmaga. Felszabadultabb, még fényévekkel vidámabb és ugri-bugribb :)
Még kevés a tapasztalatom hozzá, hogy csodának nevezhessem, de tény, hogy az én kölykömnek vág az agya, csendes, viszonylag nyugis, de csak idegenekkel. Egyébként akiket elfogadott, azokkal teljesen őrült.
Sajnos azt vettem észre, hogy egy-egy kutyával jól elvan, de egy egész csapat kölyökkel nem tud mit kezdeni. :(
egy " síma " juhászkutya ,akárcsak a border collie, vagy a többi . semmi különleges , viszont minden gazda számára a saját kutya különleges, sőt egyedi,és ez így is van rendjén.
egyszerűen arra szelektálták amire ,és kész.
egyéniségek, mint minden más fajta .
lsd : basenji , afgán agár, angol buldog , ír farkas , pitbull , hogy csak néhány érdekesebb egyéniségű és speciálisabban játszó fajtát említsek .
de ,ha a te kutyád csodakutya, hidd el csak egyet jelenthet : jó gazdi vagy .
ha meg nem csodakutya ?? hát akkor döntsd el ??
"Most legalább tudom,milyen jelleműek az Aussie-t tartók..." Honnan veszed, hogy ők pontoznak?
Oda van írva, hogy mennyire találtad hasznosnak a választ, ha nem hasznos miért ne lehetne ezt kifejezni, ha már elvileg ez a "kezecskék" célja?!
És az aussie gazdik talán azért nincsenek lepontozva, mert ők a kérdésre válaszoltak hogy "miért mondják csodakutyának?" , nem azt írják, hogy miért nem az...
Értem én, hogy mindenkinek más fajta vagy épp a saját kutyája a csodakutya, de ha tudod előre, hogy esetleg nem teljesen a kérdésre válaszolsz, akkor miért vagy kiakadva a reakción és miért kell rögtön mások jellemével jönni..
Ja és a kérdéssel kapcsolatban :) Egyébként ismerősömnek van több kutyája köztük 2 aussie is, és ő mondta, hogy ha valamiért "csodakutyák" a többihez képest az az, hogy tényleg nagyon gyorsan tanul, kitartó, szinte kifáraszthatatlan és a terelés a vérükben van, a kis 3 hónapos kölykök rögtön neki álltak terelgetni a jószágot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!