Mennyibe kerül egy aussie a Tanmark's Kennelből?
Elég érdekes kérdés, és nem értem miért itt találkozok ezzel. Miért nem kérdezed meg magát a tenyésztőt??? Nekem van a kennelből kutyám, és kicsit összetett dolog ez az ár kérdés. Elsősorban show kutyákat tenyésztenek itt, miért ne lehetne ezeket magas áron értékesíteni? Ahogy korábban is leírták országonként is változnak az árak, illetve a fedezés, eü szűrések, amik terhelik ezt a fajtát, megnövelik az árat. (én sem adnám olcsóbban!!!) Van különbség show és hobby kutya árában és van különbség szuka és kan árában. Hobbyra eladott kutyát én is csak ivartalanítási kötelezettséggel adnám ki a kennelemből. Sajnos ez nem mindenütt bevett gyakorlat a tenyészeteknél...
Az milyen hozzáállás, hogy várj vele éveket???!!! Felháborító!! Örüljünk neki, hogy ezt a fajtát ennyire védik, nem hinném, hogy később akár olcsóbb lenne az ára. Pont a Tanmark's kennel az a kennel, aki inkább addig tartja a kiskutyát, amíg meg nem bizonyosodik arról, hogy jó helyre megy a kölyök, vagy elfogadható árat nem kap érte, mint hogy a felkínálkozó alacsony pénzszerzési lehetőségen megszabaduljon tőle!!!
Nekem a Tanmark's-ból van kiskutyám és egy aussies kérdésre feleltem nemrégiben; gondolom innen ez a kérdés is.
Az árat pontosan nem szeretném mondani, mert Eszter (a tenyésztő) biztos szívesen elmondja, de az előttem szólók körvonalazták a kategóriát.
Amit hozzátennék:
Nem gondolom, hogy ennek a fajtának valaha is olcsóbbnak kéne lennie, mert csak így tudják megőrizni a fajta tisztaságát és így nem kerül a yorki, spániel, border collie, nj... stb. sorsára.
A minőségi kutyának bizony ára van!
Mint előttem is leírták, a kiállítások, szűrések és fedeztetési díjat meg kell fizetni. Ezenfelül a terelő ösztönpróba is ott van és a kicsik oltásai, törzskönyvei, chipjei.
Hozzátenném egy előző hozzászóló miatt azt is, hogy a Tanmark's pont olyan kennel, ahol nem csak hogy nincs haszon a kölykökön, hanem ők áldoznak nagy pénzeket a tenyésztésre és jogosan kerül sokba egy kutya, elvégre hamár valaki ennyi időt és energiát fordít a kutyáira, az nyilván szeretné, hogy jó helyre kerüljenek a tőle származó kölykök, ahol nem olcsó gagyi tápon silány körülmények között fog tengődni a kutya hozzánemértő gazdikkal. Az ár; mindamellett, hogy nagyjából fedi a kiskutya költségeit egyfajta biztosítékot jelent a tenyésztőnek, hiszen ha valaki ennyi pénzt áldoz a kutyája megvásárlására, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy nem egy menhelyen fog kikötni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!