Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bullterrier vagy Rottweiler...

Bullterrier vagy Rottweiler vagy Skot juhaszkutya vagy Mudi vagy Dobermann?

Figyelt kérdés
Ti melyiket javasolnátok egy 14 éves lánynak? Alkalmasak házőrzésre? Alkalmasak kutyás sportokra?
2010. ápr. 19. 12:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
80%
skót juhászt,főleg ha első kutya.Nem nehéz nevelni általában,a mudi is jó,de ő pörgősebb,olyan mint a border collie.
2010. ápr. 19. 12:31
 2/22 anonim ***** válasza:
70%

Csakis a skótjuhász.

Könnyen kezelhető, jó jelzőkutya, bár nem házőrző, agility-ben is elég ügyes.

Egy 14 éves lánynak pont ez az ideális.

Emellett meg gyönyörű.

Vigyázz majd, honnan veszed.

Fajtamentőknél is érdeklődhetsz, sok a gazdátlan skótjuhász.

2010. ápr. 19. 12:31
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Mudi - egy mudival nagyobb sikerélménye lesz mint bármelyikkel. A sportra szeretnéd akkor mindenképp olyan kennelből vegyél ahol dolgoznak a kutyákkal.

A skót juhász se lenne rossz, de Magyarországon csak olyan kennel van ahol show kutyákat tenyésztenek - azok a sportokban nem túl jók.

A többi felsorolt fajtát nem ajánlanám egy 14 éves lánynak.

2010. ápr. 19. 12:53
 4/22 anonim ***** válasza:
77%

Collie-t ajánlom. Nekem van kettő.

Az meg nem teljesen igaz, hogy nálunk csak kiállításos kennelek vannak, igaz inkább kiállítás de mellette agilityznek. Van IPO vizsgás kutya is, meg olyan is, aki terápiázik. És attól, hogy csak kiállításra járó tenyésztőtől veszel, még lehet jó a munkában a kutya. Az imént említett ebek is járnak kiállítódni, és dolgoznak is.

2010. ápr. 19. 13:52
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Ok, akkor tisztázzuk h milyen szinten szeretnél sportolni... Ha csak hobbiból szeretnél hopszizgatni, akkor nagyjából mindegy. Ha versenyelvárásaid is vannak akkor már megfontolandó...
2010. ápr. 19. 14:00
 6/22 A kérdező kommentje:
Versenyezni is akarok. Es fontos, hogy ne legyen beteges.
2010. ápr. 19. 14:13
 7/22 anonim ***** válasza:
76%
Én bullterrierrel agilitizek(most tanuljuk)flyballra is jáunk,imádja.
2010. ápr. 19. 14:39
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

A legegészségesebb ezek közül a mudi. Remekül lehet vele versenyezni. Nekem a mudi a kedvencem, elsőt 10 éves koromban kaptam. Ha van hozzá érzéked akkor tökéletes. Engem sokszor megvédett már éles helyzetben, híres arról hogy bizalmatlan az idegenekkel. Nálunk már híre van hogy nem egy cuki kutya mint aminek látszik :) Másik kedvencem a dobermann. Ő viszont sokkal drágább mint egy mudi és mivel nagy és divatos kutya ezért több betegség előfordulhat nála. Vele sokkal inkább őrző-védőzni, nyomkövetni, engedelmesezni tudsz. Nem biztos hogy elég erős vagy hozzá. Pl csibészelés közben lehet hogy elrántana, mert ott jó erősen kell fogni. De én bevállalnám minden vágyam egy ilyen kutya (meg a mdui de az már van :D ) Én ezt a kettőt ajánlom.

Skót juhász szerintem mára már csak show kutya. Szerintem nem őriz házat, barátságos. Versenyeken nem sokat láttam. Ösztönpróbán sem volt sok amik én járogattam terelni és akkor sem mentek át.

Roti szerintem túl kemény neked és testfelépítése alapján nem sok sportra lehet menni vele, leginkább őrző-védősre.

Bullterrier nekem nem tetszik, különösebben még nem láttam kutyás sportokban. Kettőt ismerek, egyik úgy fél hogy a gazdi lába mögül ugatja a mudimat, másik meg totál barátságos volt csak már meghalt szegény, el kellett altatni mert beteg volt (piros szeme és hófehér volt, érdekes volt...)

2010. ápr. 19. 14:53
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha versenyezni akarsz akkor ezek közül csakis mudi! :o)

Az előttem szóló a lényeget leírta.

2010. ápr. 19. 15:00
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Viszont ha a dobit választod akkor agilityben elégedj meg a középmezőnnyel. Nem lenézés, csupán a dobermann felépítése nem túlságosan alkalmas rá, így a jobban forduló és gyorsabb kutyák le fogják győzni.
2010. ápr. 19. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!