Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bullterrier vagy Rottweiler...

Bullterrier vagy Rottweiler vagy Skot juhaszkutya vagy Mudi vagy Dobermann?

Figyelt kérdés
Ti melyiket javasolnátok egy 14 éves lánynak? Alkalmasak házőrzésre? Alkalmasak kutyás sportokra?
2010. ápr. 19. 12:11
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Miért itt valaki külön kiemelte? Ha nem úgy érted hogy itt akkor az szerintem csak azért lehet, mert a mudi ritka fajta, még ritkábban tudják az emberek hogy lehet vele menni terelni is. De akik megveszik azoknak rendszerint fontos hogy jó ösztönű kutya legyen. A mudinál nem nagyon tenyésztenek küllemre, ott azért valamennyire mindig fontos a munka, ezért emelhetik ki hogy van neki ösztönpróbája. Míg a skót juhásznál felesleges ha úgyis csak a küllemmel foglalkoznak és senki nem akar dolgozni vele.
2010. ápr. 19. 21:53
 22/22 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy a mudinál ok, hogy nem emeli ki senki, hogy ösztönpróbás, mivel szerintem ha egy átlagember a mudira gondol, akkor a birkákat is mellé képzeli. Ezzel azt akarom mondani, hogy őket én szoktam látni aktívan dolgozni nyájak mellett a mai napig, és ránézésre is munkakutyák (remélem nem félreérthető, nagyonis kedvelem őket). Egy colliet viszont már senki sem a nyáj mellé képzel, inkább "udvardísznek". Elég régóta nem is használják őket terelni, inkább családi kutyák lettek. Ezért írtam a sok példát, attól, hogy (főleg Lassie láz után) az emberekben már nem egy munkakutya képe él, még bennük van az ősi ösztön. Sokan túl békésnek, nyugodtnak és már-már lustának nézik őket, de ez szerencsére nem teljesen igaz. Egy jó képzéssel nagyon sokoldalú munkakutya válhat belőlük. Én idősebb ebem iszonyat aktív, egész nap mozog, fáradhatatlan, sajnálom, hogy a környékünkön nincs lehetőség agilityzni, mert biztos élvezné, és jó is lenne.
2010. ápr. 19. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!