Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bullterrier vagy Rottweiler...

Bullterrier vagy Rottweiler vagy Skot juhaszkutya vagy Mudi vagy Dobermann?

Figyelt kérdés
Ti melyiket javasolnátok egy 14 éves lánynak? Alkalmasak házőrzésre? Alkalmasak kutyás sportokra?
2010. ápr. 19. 12:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Elég eltérő külsejű és temperamentumú kutyákat írtál.

Az első kérdés szerintem az, hogy melyik tetszik igazán a leendő gazdinak.

A bullterrier, a rottweiler és a dobermann nem való első kutyának még felnőttnek sem a skót juhásznak rengeteget kell foglalkozni a szőrével, hogy valóban az egyik legszebb kutya legyen elvileg a mudi az "aki" a sportokban és elsősorban jelző kutyaként a házőrzésre alkalmas és kevés gongoskodást igényel a bundája, ellenálló a betegségekkel szemben is, inteligens, könnyű tanítani.

2010. ápr. 19. 15:03
 12/22 anonim ***** válasza:
82%

A collie annyira nem barátságos, hogy mindenkit beengedjen. Az enyémektől idegen nem jön be, és harapnak is, ha kell, nem csak ugatnak. Séta közben nagyon barátságosak, de amint besötétedik, már keményen védenek.

Az viszont tény, hogy versenyen sosem lesznek olyan gyorsak, mint egy border, vagy a mudi.

Mutatok pár linket ismerőseim kutyái:

[link] ő nagyon ügyes, kiállítások mellett IPO 1, Terelőösztön próba, E/1 vizsga, E/2 vizsga, BH vizsga várományos, Terelőösztön vizsga várományos és agilityzik.

Ebben a kennelben nagyon figyelnek a munkára: [link]

Itt a saját tenyésztésű szuka terelőösztön próbás, K99 E-1 vizsgás [link]

Itt szintén agilityznek is a kutyák: [link]

Ebből látszik, hogy nem kell leírni a collie-t, mert a szép elegáns külső nagyon aktív, energikus kutyát takarhat.

(Nem értem az előző válaszom miért kellett lepontozni, csak elmondtam a véleményem..)

2010. ápr. 19. 15:52
 13/22 anonim ***** válasza:
77%

Még ezt is megmutatom, itt terelnek:

[link]

Itt pedig a talán legsikeresebb, legismertebb magyar tenyésztésű kutya, aki világgyőztes, európagyőztes, és nem lenne itt hely felsorolni a jobbnál jobb kiállítási eredményeit, és van terelőösztön képességvizsgája. És több mint tízszer volt teljesítménytúrán is.

[link]

2010. ápr. 19. 16:09
 14/22 anonim ***** válasza:
67%
Azért egy ösztönpróba még nem olyan nagy dolog.
2010. ápr. 19. 17:39
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem Bullterrierjeim vannak!A legnagyobb arcok!De ha versenyezni akarsz,akkor mudit vegyél mindenképp!A bullok makacsok,tisztelet a kivételnek:)))Én soha semmiért nem adnám őket:)))De versenyzésre nem a legalkalmasabb:)))
2010. ápr. 19. 17:41
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy ösztönpróba tényleg nem nagy cucc, hanem szerintem a minimálisan elvárható szint egy tenyésztésre szánt juhászkutyánál.
2010. ápr. 19. 18:52
 17/22 anonim ***** válasza:
60%
De nem csak ösztönpróbásakat írtam.
2010. ápr. 19. 18:56
 18/22 anonim ***** válasza:
51%
Igaz, de egy mudinál nem kéne külön kiemelni, hogy ösztönpróbája is van, mert náluk ez nem számít ritkaságnak, sőt, tervezik, hogy kötelezővé is teszik. Amúgy nem értem, mit jelent az, hogy terelőösztön vizsga várományos. Egy kutya vagy ösztönpróbás vagy sem, nincs olyan, hogy várományos. Elviszik a kutyát ösztönpróbázni, ha sikerül, akkor megvan a vizsga, ha nem sikerül, akkor nincs meg. Ilyen egyszerű. Ugyanez van a BH vizsgánál is szerintem, bár azon még nem voltam.
2010. ápr. 19. 20:59
 19/22 anonim ***** válasza:
76%
Akkor várományos, ha teljesíti a feltételeket, de még nem kapta meg az oklevelet, vagy papírokat, ugyanúgy mint a champion várományos kutyák is teljesítették a championátus feltételeit, de még nem igazolták vissza.
2010. ápr. 19. 21:41
 20/22 anonim ***** válasza:
De az ösztönpróbán azonnal megkaptuk a papírt, nem kellett rá várni.
2010. ápr. 19. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!