A 42 darab bullmasztiff kennelből melyiket vagy mi alapján válasszak? Az eredmények alapján? Szűrési eredményeket egyik oldalon se láttam fönt csak a törzskönyveket.
Kezdd úgy, hogy amelyik kennel kutyái jobban tetszenek, aztán én pl. nem választanék olyan kennelt, ahol 7-8 kutyánál több van. Már csak azért is, mert sok kutyánál a figyelem is megoszlik. Hallottam már olyan kennelről is (más fajtánál), ahol sok kutya volt, nem figyelt eléggé a tenyésztő, h melyik kutya lett féreghajtva vagy éppen nem köpte-e ki (csúnya vége lett az egyik tőle származó kölyöknél). A kiállítási eredmények (számomra) akkor lenne fontos, ha nem hobbi célra kéne, egyébként nem.
Akik fennmaradnak a rostán, velük vedd fel a kapcsolatot, kérd el a szűrési papírokat.
Csak mentes szülők jöhetnének szóba nálam. Ha még mindig sok fennmarad a rostán, szóbajöhet az is, hogy mikorra terveznek almot.
Akik szintén bent maradnak, őket érdemes személyesen is meglátogatni, mielőtt döntenél!
Hát attól függ mit szeretnél.
Tenyészteni?, kiállításra járni?, vagy "csak" házi kedvencnek?
Én az alapján keresgélnék, hogy a szülők a fajta jellemző betegségeire szűrtek és mentesek legyenek, legyen tenyésztésre alkalmas minősítésük. Természetesen legyen törzskönyvük a kölyköknek is.
Számítana a már meglévő kutyák fényképei. Hogy néznek ki, mennyire tetszenek. A tartási körülmények.
Ha ezek alapján szűkülne a kör, akkor a fennmaradtak közül levelet írnék a tenyésztőknek. Megírnám miért az adott fajtát választottam, milyen helyre, milyen körülmények közé vinném a kölyköt.
A válaszok alapján megint lehetne kicsit szűkíteni, aztán ha lehetséges meglátogatnám a tenyésztőt és megnézném élőben a nála élő kutyákat. Fontos lehet az is mennyire vagyunk szimpatikusnak egymásnak a tenyésztővel. Megkérdezném milyen eredményeket értek el a tőle származó kölykök, egyáltalán mit tud a korábbi almok/alom sorsáról.
Hát nagyjából ennyi ami eszembe jutott. Remélem tudtam segíteni. Jó választást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!