Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám állandóan kiszökik...

A kutyám állandóan kiszökik valahogy az útcára, és kiugrik a kocsik elé, vagy megkergeti őket. Hogyan lehetne leszoktatni arról hogy ne szökjön ki az útcára?

Figyelt kérdés
Nem akarom megkötni vagy bezárni.Minden lehetséges helyet ahol ki tud szökni, elbarikádoztam, berácsoztam, de van hogy jön hozzánk valaki, vagy épp megy el, és akkor a kapun szempillantás alatt kioson....a rohatt. Az a legnagyobb baj hogy elütteti magát a kocsival. Ma is kis híján múlt hogy túlélte az incidenst egy spoilerrel való talállkozáskor.
2010. máj. 23. 23:11
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem engedhetem ki. Ajjaj. Akkor nagy felfordulást csinállna. Az Űrdongót csak a gyomra húzza haza. Addig amíg meg nem éhezik, kint szemtelenkedik az útcán a rendes kukaborogató állampolgároktól kezdve a szippantós traktorokig mindennel.
2010. máj. 24. 00:02
 12/22 anonim ***** válasza:
A kutya fajtájától is függ,hogy mennyire engedelmes.Van olyan akit agyonvernél akkor sem engedelmeskedik.
2010. máj. 24. 00:02
 13/22 A kérdező kommentje:
Foglalkozom a kutyámmal. Rendesen adok neki enni, játszok vele, naponta dögönyözöm. Olyan élete van neki, amilyenről mi emberek nem is állmodhatnánk....Csak azon a kapun ne szökne ki néha.
2010. máj. 24. 00:04
 14/22 A kérdező kommentje:
Rendesek vagytok hogy ennyire segíteni akartok, sok hasznos tanáccsal bombáztok tíz percenként. Itt fekszik a szőnyegen a kis Dongóm. A kis tappancsai az égnek mered, a golyóival együtt. A cipőmön fekszik, aminek az orrára ráragadt a nagy nokedli.
2010. máj. 24. 00:12
 15/22 anonim ***** válasza:

Még egy dolog eszembe jutot, kicsit költséges, meg macerás, de csak egyszer kell befektetni.

Villanypásztorral körbe kell zárni a kerités mentén az udvart és a kapunál úgy megcsinálni, hogy előszőr kimész a villanypásztoron, visszazáros, utána nyitod csak a kaput.

Az én kutyámat is csak egyszer csapta meg az áram a lovardában (6000 V), utána a drót közelébe se mertek menni!

2010. máj. 24. 00:13
 16/22 anonim ***** válasza:

utolsó:

6000 V???!!!!

abba belehal, nem??????

2010. máj. 24. 00:29
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem lehet a villanypásztor rázásba belehalni, mivel az áram erőssége kb 0.000001 Amper.

(Gondolom Te is tanultál fizikát középiskolában, igy tudod jól, hogy gyenge amper mellett megrázhat nagyfeszültség)

2010. máj. 24. 00:49
 18/22 anonim ***** válasza:

Az ivartalanítás semmit nem ér egy igazán szökős kutyánál. Az enyémnek 7 éve nem nő be a feje lágya, pedig már kiheréltettem. Állandóan fejlődik az evolúcióban. Kezdte azzal, hogy elkezdte szétbontogatni a kerítésfonatot, különösen ott, ahol az alsó feszítő drót már elkorhadt. Lefejtette az alsó drótról a kerítéshálót és onnan kezdve no problem.

Lány létemre megtanultam alsó kerítésdrótot feszíteni. Hónapokon át stoppoltam a kerítést. Minden lukat dupla csibehálóval foltoztam körbe. Ő nagy aggodalmasan kísérte figyelemmel ténykedésemet, majd néhány napon belül sikerrel kibontotta. Mikor már az alsó drót tökéletes volt, egyszerűen végighúzta néhányszor a körmét a bestoppolt csibehálón és kész...Ekkor kezdtem kerítéshálóval stoppolni. Azt egyszerűen szétfejtette. Nagyjából 3 hónap keserves kerítésjavítgatás után feladtam és beruháztam acélhálóba. Kétszer 50 m-t acélhálóztam le úgy, hogy félbevágtam a hálót, plusz még le is tüskéztem az utolsó darabig, mert egyszer ez az őrült felnyársalta magát egy ilyen acélhálóra. Lány létemre megtanultam flexelni is.:))) Amúgy vasággyal együtt vagyok 45 kg. Szóval az acélháló szuper megoldás volt, mert onnan kezdve sehol nem tudta alulról felnyomni, se szétbontani a szálakat. De nyugodt nem voltam, mert megtanult mászni. Van néhány alacsonyabb elválasztó kerítés a kertben, ezeken kezdte. Eleinte csak oda tudott mászni, vissza nem, így sokszor arra jöttem haza, hogy üvölt a kutya, ki tudja mióta...Akkor lett nyugtom, mikor végre visszafele is megtanult mászni.

3 év telt el az acélháló felrakása óta, és most jutott el odáig az evolúcióban, hogy valameyik nap a szomszédból szedtem vissza megint. Ugyanis megtanult még magasabbra mászni, és az acélháló tökéletes létra. Ettől félek évek óta, ugyanis fel tudom mérni a kutyám intelligenciáját...

Megoldás lenne még, ha körbehegesztenénk a kerítést a tetején befelé ferdülő acélhálóval. De nem akarom, hogy úgy nézzen ki a kert, mint egy láger. Úgyhogy épp most vágtam tönkre anyagilag magam, megrendeltem egy 100e Ft körüli láthatatlan kerítést. Kutyus kap egy nyakörvet, a kerítés vezeték meg rádióhullámokkal tartja távol a kutyát a határtól, pontosabban a nyakörvben levő elemtől kap egy kis áramütést, ha a közelébe megy.

Hát nem tudom, hogy az én tacskóspánielemen segít-e. Szerencsére visszatérítik, ha nem.

De lassan már megőszülök...

És hogy mit lehet szeretni egy ilyen dögön? Hát asszem, te tudod ezt, kedves kérdező.

Ezt csak úgy meséltem. Neked az lenne a megoldás, ami nálunk is van: a kert több részre van osztva és el tudom csukni a kutyát úgy, hogy ne legyen a kiskapu közelében. Vagyis el tudtam, míg tovább nem fejlődött a mászási evolúcióban:(

De amúgy ő tiszteletben tartja a kijáratot. Sőt, ha látom, nagyon jól viselkedik. A hátsó kertbe nem mehet egy kutyám se, de mióta mászik, ő megy. Volt, hogy nyitva maradt a hátsó kapu, a többi kutya ott randalírozott hátul, ő meg boldogtalanul állt a nyitott kapuban, mint aki nem mászik hátra lazán naponta 10-szer illegálisan:)))

Persze, mert ott voltam és ott képmutatóskodott nekem.

Fú, mocsok egy dög...

2010. máj. 24. 02:58
 19/22 anonim ***** válasza:
A kutya elől nincs elzárt kerités, hisz ha az egyik helyen becsinálod a lukat, legközelebb másutt fog utat keresni, ugy hogy nem érdemes vele kisérletezni. Gondolom, még játékos, gyerek kutya és jobban igényelné a mozgást, a törődést. Igyekezz vele sokat játszani, botot dobálni stb. hátha jól lefárad. Gondolom nem akarod pórázra kötni, igy más lehetőséged nem nagyon van.
2010. máj. 24. 04:59
 20/22 A kérdező kommentje:
A kutyám egy éves, még elég játékos. eddig négy helyet találltam ahol ki tudott szökni, de megcsinnálltam úgy hogy ne tudjon onnan kijutni az útcára. Nyílván ezért is várja hogy nyíljon a kapu, mert tudja hogy az az egyetlen kiszökési lehetősége már. Megkötni természetesen nem akarom. A szomszéd kutyája szerencsétlen meg van kötve. Nyomorúságos élete vann a láncon csórikámnak. Csak az igénytelenek kötik meg a kutyájukat, azért hogy ne kelljen nekik foglalkozni vele. Néha-néha kap kaját, meg vizet, aszt csókolom. A kutya szabadnak született.
2010. máj. 24. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!