A kutyám állandóan kiszökik valahogy az útcára, és kiugrik a kocsik elé, vagy megkergeti őket. Hogyan lehetne leszoktatni arról hogy ne szökjön ki az útcára?
Buksi kiszökött :D
Addig fogja meg valaki amíg nyitva van a kapu
Én azt tudom neked tanácsolni, amit mind a 4 kutyámmal megcsináltam:
Amikor nyitom a kaput, akkor ugrásra készen, várja a pillanatot, hogy kisprintelhessen. Ahogy elrugaszkodott, elkaptam, kicsit elvertem, pont annyira, hogy elmenjen a kedve a szökéstől. Ezt 2-3x eljátszottam minden kutyámmal, nah ne aggódj, egész nap nyitva lehet a kapu, akkor sem mennek el.
Amúgy amilye gyakran csak tudom, viszem őket sétálni, meg rengeteget játszom velük, szóval nem unatkoznak, jól érzik magukat a kertben is.
De mindegyi megtanulta, hogy a kapu az tabu, tilos rajta átmenni engedély nélkül.
Talán néha vidd ki sétálni vagy engedd ki kicsit nézelődni.
Az enyém is kimegy a kapun de már megszoktam, mindig hagyom is neki. Fél perc alatt körbeszalad aztán magától vissza be is jön a kapun, rá se kell szólni.
Egy idő után nem lesz már neki újdonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!