Tényleg csak 100. 000 Ft felett kapok egészséges, "normális" németjuhász kutyát?
Egyik ismerősöm szerint az 50-60000 Ft körüli kölykök nem "rendes" németjuhászok és rendszerint van valami bajuk.
Neten láttam már 45000 forintért is gyönyörű kölyköket. A szülők is "rendes", egészségesnek tűntek.
Én sem tudom milyen. :D
Oké, nem a törzskönyv a lényeg számomra, de nem mindegy, hogy pár éven belül izületi problémái lesznek-e a kutyának vagy sem.
A törzskönyv azért lényeges, mert aki ad, az tenyésztő, aki nem az szaporító.
Ilyen egyszerű.
Az elit törzskönyvet az MNJK adja ki. Viszont tavaly óta az MNJK törzskönyveit nem fogadja be a MEOESZ és rajta keresztül az FCI.
Így inkább papír nélkül adja a kölyköt a tulajdonos.
Fura helyzet van az nj-knél. Hosszú lenne elmondani.
Kutyát az ember kb 15-20 évre vesz magához.
Én nem értem meg azokat az embereket, akik nem fordulnak tenyésztőhöz, hanem a helyi jófogásos sufni bélától hoznak inkább kölyköket, csak mert kicsit olcsóbb..
A tenyésztőnél meg kell fizetni a szakértelemt és azt , hogy a szülők és a kicsik is átesnek szűréseken.
Kb még kevesebb marad egy tisztességes tenyésztőnél a kutyák után, mint amennyi egy szaporítónál marad.A szaporítók kizárólag a pénzre szoktak menni.
Össze raknak két kutyát aztán hadd szóljon.Majd a kutyamama levezényeli a fialást és az egészet, leszarják.
Egy tenyésztő általában orvost hív és állandóan nyomon követi a kicsiket a méhben is.
Én tuti nem támogatnék egy szaporítót sem.
És nem is hiányozna, hogy beteges kutyám legyen.Meg olyan meglepik is lehetnek, hogy kicsiként fajtatisztának tűnik, de felnőttként kiderül, hogy igazából keverék..
Egy tenyésztőnél generációkra visszamenőleg tudod a felmenőit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!