Tényleg csak 100. 000 Ft felett kapok egészséges, "normális" németjuhász kutyát?
Egyik ismerősöm szerint az 50-60000 Ft körüli kölykök nem "rendes" németjuhászok és rendszerint van valami bajuk.
Neten láttam már 45000 forintért is gyönyörű kölyköket. A szülők is "rendes", egészségesnek tűntek.
ez egy hosszan elnyújtott vitatéma :D
sokak szerint csak akkor kapsz egészésges kutyát ha mindenféle szűrésen volt a kutya stb
Ezek a betegségek úgy működnek, hogy ha egyik szülő se hordoz hibás gént, a kölyöknél sem fog előjönni. Ha csak az egyik szülő hordozza, akkor a kölyök genetikájában benne lesz ugyan, de ő nem lesz beteg.
Ha mindkettő hordozza, akkor van esély a megbetegedésre.
Vannak fajtákra jellemző betegségek, amiknek az előfordulása a fajtán belül gyakori.
Ha tenyésztőtől veszel kutyát szűrt szülőktől, az egészséges lesz, de a fentiek miatt lehet hordozó. Ez az oka annak, hogy a törzskönyves, nem szűrt szülők kölyke is lehet beteg...
Azonban az olcsóbb kutyák szülei többnyire nem szűrtek. Nem biztos, hogy beteg lesz a kölyök, de innentől kezdve lutri. Ugyanis ha mindkét szülő hordozó, akkor nagy rá az esély.
Hát nem tudom.
Az egyik tenyésztő a leírásban megadta, hogy a kutyák rendelkeznek többek között dysplasia röntgennel is.
Ennek ellenére mégis 50000 Ft a kölyök.
Akkor mégis lehet valami hiba a kutyákkal?
"a kutyák rendelkeznek többek között dysplasia röntgennel is. "
Azt kérdezd meg, hogy törzskönyvvel rendelkeznek-e a kölykök.
(és csak hogy tudd. egy tenyésztőnél nem opció a törzskönyv - mindegyik kölyöknek van, és nem több pár ezer ft-nál. Csak ha azt a választ kapnád, hogy ha kérsz törzskönyvet akkor kikérik, és akkor sok 10-ezerrel több)
Nem hiszem, hogy onnan veszek majd kutyát.
Újra elolvastam és nagyon gyanús.
A kutyához ad oltási könyvet, vitamint stb stb, de a törzskönyvet nem írta oda, pedig állítólag "elit törzskönyvvel" rendelkeznek. Nos, ha van törzskönyvük akkor azzal miért nem szolgál? :D Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!