Ha kihozok a menhelyről egy dp-s németjuhászt, és megműttetem, teljesen egészséges lesz?
Úgy értem, a műtéttel teljesen korrigálható, és további teendő nélküli lesz ez a betegség? Természetesen beiktatnám az ételébe a porcerősítőt akár élete végéig.
Nagyon szeretem a németjuhászokat, és szeretnék megmenteni egyet, akit gondolom az eü problémái miatt dobtak ki, csak nem volt még dp-s kutyám. Akiket látok sétálni, kacska lábbal, behorpadt fenékkel, azok műtetlenek, vagy ilyen a helyrehozott állapotuk? Eléggé fájdalmasnak látszik, ahogy megrogyik a lábuk és ide-oda dőlnek a csípőjükkel minden lépésnél.
A menhelyi állatorvosnak mennyire higgyek? Tényleg tájékoztat mindenről, becsületesen, vagy hajlamosak elhallgatni ezt-azt, csak hogy vigyék el a kutyákat?
Itt azt írják, 25-65 ezer, attól függően hogy mit kell megműteni rajta, ennyit már majdnem félreraktam rá!
Dp azon betegségek közé tartozik ,amivel együtt kell élni, teljesen egészséges soha nem lesz. A porcerősítő meg nem csodaszer, csak késlelteti az amúgy is bekövetkező tragédiát (a műtét is erről szól). Kímélni azért kell, hogy minél tovább képes legyen használni a lábait. Egy emberrel könnyebb a helyzet, mert vele valahogy meg lehet értetni miért is kell így viselkednie. Viszont egy ösztönlénynek nehezebb parancsolni, ő úgy tekinti, hogy ami működik, az hibátlanul megy.
Szóval én azt mondom, ha szeretnéd élvezni a kutya társaságát sokáig, valamit szeretnél is vele kezdeni, nem csak a pénzedet költeni - mert valljuk be őszintén sok pénzt kell majd elköltened rá, nem csak azt az egy műtétet kell kifizetni, meg a gyógyszerek - , akkor jobb nem őt megmenteni. Mentsél meg egy egészségesebb kutyát, és a helyére egy másik szerencsétlen sorsú kutya életét is megmented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!