Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A húgom és a kutyája? Mi a...

A húgom és a kutyája? Mi a helyes?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok. 3 évig spóroltam egy tisztességes, fajtatiszta yorkiera. Végre sikerült amit szerettem volna és Januárba megvehettem a kiskutyámat. Nagyob jófej, gyorsan tanul és sok időt toltunk egyutt. Persze, ez húgomnak is megtetszett és ő is akart egyet, de azonnal. Kapott is anyuéktól egy ideggyenge jófogasos valamit yorkie néven. Ahogy az várható várható, nem olyan szép, iszonyat ideg kutya és nem foglalkozik vele. Anyáék azt akarják vigyem őt is magammal, mint a sajátomat, de nekem ő bőven elég. Ráadásul nem akarnak neki se jó tápot venni se semmit!

Én járok dolgozni, hisz nyár van. Oda a sajátomat vihetem, de a másikat nem akarom.

Szerintetek vigyem?

2017. júl. 25. 13:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én foglalkoznék vele KÜLÖN egyelőre, aztán ha mér eléggé normális, a sajátommal együtt, de onnantol kezdve magaménak tudbám be a kutyát és nem kapná vissza a tesom.
2017. júl. 26. 06:43
 12/14 anonim ***** válasza:
Az egész napodat azért ne töltsd vele, de szerintem jobban jársz, ha normális kutyát nevelsz belőle, elvégre neked és a kutyádnak is valamilyen szinten együtt kell élned vele is. Igyekezz belevonni ebbe a dologba a húgod is.
2017. júl. 26. 07:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Ja sajna szegény kutya nem tehet róla, hogy a családod ennyire felelőtlen. (nekem is mentett kutyám van, kisgyerekek akartak kutyut,anya-apa megvette. Kölyökvizslát lakásba...)

Szerintem is először kezdj el foglalkozni vele külön, meg ha a tiéddel van tanulni is fog tőle, és nem lesz baj, ha magaddal viszed.

Amúgy a helyedben minden reggel mikor találkozom a szüleimmel gratulálnék nekik, mikor megkérdezik mihez, hát a fantasztikus döntéshez, hogy a hugod kutyát kapott.

Gondolom a két kutya ára között nem kicsi volt a különbség, vaterán a kutya nem azért olcsó mert már használt, hanem mert olyan amilyen...

2017. júl. 26. 12:41
 14/14 pptomi ***** válasza:

Én foglalkoznék vele, mint a sajátommal. Amikor már szófogadó lett, akkor hiába jönne a húgod azzal, hogy az ő kutyája, mert azt a kutya dönti el, hogy kit tekint gazdájának. Mivel te tanítod, így rád fog gazdiként tekinteni, a húgodat meg magával egyenrangúként, vagy önmaga alatt levőnek fogja tekinteni.

De ez én vagyok, rád nézve pedig senki nem kötelezhet rá. A szüleid kereshetnek neki olyan gazdit, aki foglalkozna vele. Ez pedig már az ő belátásukon múlik. A húgodnak sem jó így és a kutyának sem. A kutya pedig nem tehet semmiről, ő csak van és olyan gazdi kell neki, akit tud tisztelni és foglalkozik vele.

2017. júl. 26. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!