Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A húgom és a kutyája? Mi a...

A húgom és a kutyája? Mi a helyes?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok. 3 évig spóroltam egy tisztességes, fajtatiszta yorkiera. Végre sikerült amit szerettem volna és Januárba megvehettem a kiskutyámat. Nagyob jófej, gyorsan tanul és sok időt toltunk egyutt. Persze, ez húgomnak is megtetszett és ő is akart egyet, de azonnal. Kapott is anyuéktól egy ideggyenge jófogasos valamit yorkie néven. Ahogy az várható várható, nem olyan szép, iszonyat ideg kutya és nem foglalkozik vele. Anyáék azt akarják vigyem őt is magammal, mint a sajátomat, de nekem ő bőven elég. Ráadásul nem akarnak neki se jó tápot venni se semmit!

Én járok dolgozni, hisz nyár van. Oda a sajátomat vihetem, de a másikat nem akarom.

Szerintetek vigyem?

2017. júl. 25. 13:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%

Én vinném magammal.Az a kutyus semmit sem ártott ő csak szeretetre vágyik és egy gazdira.Nekem 3 kutyám van nem fajta tiszták de nálam nincs kivetél vagy jön mindenki vagy egyik sem.

15L

2017. júl. 25. 13:28
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
A kutya nem tehet semmiről. Ha van energiád ill pénzed is, törődj vele is.
2017. júl. 25. 13:29
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom neveletlen. Csak akkor vidd, ha 100% hogy felelősséget tudsz érte vállalni.
2017. júl. 25. 13:29
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
ha nincs hozzá kedved vagy nincs pénzed rá akkor ne vállald. lehet hogy nem a kutya hibája de nem is a tiéd hogy oda került így téged semmilyen felelősség nem terhel.
2017. júl. 25. 13:30
 5/14 anonim ***** válasza:
65%
Próbából elviheted egy napra, hátha.
2017. júl. 25. 13:32
 6/14 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy agresszív.

Emberekkel és állatokkal is.

Ide járok a kerületbe és a szomszéd kerületekbe kertészkedni. (Diákként már jó, hogy ezt tudom csinálni) Ebből a pénzből veszem a tapot. Azt szoktam adni a kis vakarcsnak, de amíg én kertészkedek addig az enyém rohangál korulottem. Félek, a kicsi megharapná a tulajokat :(

2017. júl. 25. 13:36
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
nem a legjobb ötlet egyből mélyvízbe dobni az idegbeteg állatkát. először össze kéne szokniuk, meg néhány parancsot is tudnia kék. aztán lehet összeengedni.
2017. júl. 25. 13:52
 8/14 anonim ***** válasza:
93%

Akkor ne vidd!

Viszont melóhelyen kívül, ha máshová mész pl. sétálni, akkor viheted a másikat is (elvégre nem az ő hibája, hogy húgod nem foglalkozik vele). Ha tanítasz valamit a kutyádnak, vagy játszol vele, bevonhatod a másikat is.

A te kutyád, ha jól viselkedik, példa is lehet a másik kutyus számára! A másik kutya rossz viselkedést mindig tiltsd, vedd rá, hogy nyugodjon le és ne idegelje fel magát.

Sajnos nagyon sokan vesznek magukhoz kisállatot meggondolatlanul, aztán elhanyagolják.

De erről sose az állat tehet! Ő nem tudja, hogy azért nem foglalkoznak vele, mert jófogásos, szaporítós kutya, ő csak azt látja, hogy nem kap figyelmet meg mérgesek rá...

Itt első sorban szüleid a hunyók, mert megvették azt a kutyát a húgod hisztizése miatt. Húgodat meg fenékbe kéne billenteni, hogy foglalkozzon a kutyával.

Úgy látom, az egész családból neked van a legtöbb eszed! :)

2017. júl. 25. 14:00
 9/14 anonim ***** válasza:
91%
Hát tényleg szomorú hogy a család leg felelősségteljesebb tagja a 15 éves gyerek, figyeld meg ha sikerül valamit kezdenek szegény állattal és normális kutya lesz belőle húgodnak azonnal kelleni fog mert "az ő kutyája", tudod van egy ilyen mondás, a " a kiskutya cuki, aranyos, az egész családé de amint a szőnyegre sz-a-rt hirtelen csak a tiéd lesz"
2017. júl. 25. 14:19
 10/14 anonim ***** válasza:
77%
Csak a saját kutyádért vagy felelős. Ha most magaddal viszed, akkor 10-15 évig a nyakadon marad, ha akarod, ha nem. Ne hagyd, hogy a nyakadba varrjanak olyasmit, amit nem akarsz. Igaz, hogy a kutya nem tehet róla, hogy olyan, amilyen, de te sem.
2017. júl. 25. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!