Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Véleményeteket kérném! Bloki.h...

Véleményeteket kérném! Bloki.hu-oldalon egy kiképző 3hónapos kutyájával 30kg-ot húzatott most 2éves a kutyája most 1tonnát húzat vele! Szerintetek helyes ez?

Figyelt kérdés
2009. dec. 7. 21:47
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Elnézést helyesbítek a kutyus még csak 7 hónapos és már most 1 tonnát huzat vele.
2009. dec. 7. 21:52
 2/16 anonim ***** válasza:

Szerintem kiképzőként nagyon is kellene tudnia, hogy mennyire terhelhet egy kutyust, nem értek hozzá, de úgy gondolom, hogy ez nem helyes!

Gondold csak el, mondjuk a szánhúzó kutyák, a szán egy emberrel, megy valamennyi csomaggal mekkora súlyú lehet, mégis hány kutya húzza?!

Biztosan nem helyes!

2009. dec. 7. 21:56
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem hazudik.
2009. dec. 7. 22:10
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Nem hazudik, mert a bloki.hu oldalra feltette ezeket a videókat, ahol a kutyája nyüszítve húzza ezeket a súlyokat és rám förmedt, mert megkérdeztem tőle, hogy ezt hogy merészeli megtenni egy kölyökkutyával.
2009. dec. 7. 22:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Videót esetleg tudnál linkelni? Amúgy sztem sem helyes.. Rettentő nagy súly ez bármiféle kutyának.
2009. dec. 7. 22:56
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
A véleményem az, hogy vele húzatnám azt a súlyt és elvenném a kutyáját. Természetesen egy kutyát kell "dolgoztani" foglalkoztatni, de nem úgy, hogy közben nyüszítsen.
2009. dec. 8. 05:05
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nemtudom milyen kiképző ez, de egy komoly szakembernek tudnia kell, hogy a kutyát 1 éves koráig nem lehet terhelni. Addig a csontjai feljődésben vannak, Igy kialakulhat nála egy nagyon sulyos DP is, aztán majd 4 évesen szegény állat nem tud lábraállni. Tönkremehet a háta, és az izületei.
2009. dec. 8. 09:06
 8/16 A kérdező kommentje:

Ide belinkelem nektek két videóját ennek a "kiképzőnek":

Gumihúzás 3 hónaposan: [link]

Hektor edzésen: [link]

(Most 7 hónaposan 300-400kg-ot huzat vele!!! És röhögve írja, hogy még többet is bír.)

2009. dec. 8. 12:39
 9/16 anonim ***** válasza:

Nem az a baj hogy súlyt húzat vele, meg hogy 1 tonnát. Az a baj, hogy ilyen fiatal kutyával húzatja!

A kutyáknak 1 éves korukik fejlődik nagy mértékben a csontrendszere, az izületei, és az ilyenek nagyon megterhelik. Ha valaki ért egy kicsit is a kutyákhoz, akkor az tudja hogy egy kutyát 1 éves koráig nem lehet edzeni (futtatni, huzatni) mert teljesen tönkre teszi vele. Az a baj hogy ez a kutya két éves korára dysplasia-s lesz, és izület kopásai lesznek.

Súlyhúzó versenyeken a kutyák 1000 kilót elhúznak, de azokat 1 éves koruktól kezdik edzeni, és óriási odafigyelés mellett edzik, etetik őket extra tápokkal, stb hogy bírják a tehelést.

2009. dec. 10. 20:43
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! A válaszokból kiderül, hogy a normálisan és felelőség teljesen gondolkodni képes kutyatartók igenis ellenzik sőt tudják, hogy nem szabad 1 éves koráig megterhelni ilyenekkel egy kölyökkutyát.

Én viszont még tovább mennék ez ügyben annyiból, hogy ezek a súlyhúzóversenyek nem jó irányba viszik el a kutyatartók azon részét, akik ebben részt vesznek, mivel nincs határ és készteti őket a későbbiekben arra, hogy akár vegyszerezzék a kutyájukat. A fogadásokról ne is beszéljünk, mert azt senki ne mondja, hogy fűalatt nincsenek ilyenek! Magyar ha engedélyezett ha nem, akkor is elítélendőek ezek a típusú versenyek!

2009. dec. 11. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!