Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Véleményeteket kérném! Bloki.h...

Véleményeteket kérném! Bloki.hu-oldalon egy kiképző 3hónapos kutyájával 30kg-ot húzatott most 2éves a kutyája most 1tonnát húzat vele! Szerintetek helyes ez?

Figyelt kérdés
2009. dec. 7. 21:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Én nem ítélem el az ilyen versenyeket, ha a kutya normálisan van edzve, emberségesen. És hidd el, aki nem úgy edzi a kutyáját mint ahogy kell, annak esélye sincs a dobogó közelébe jutni.

Álltalában staffordokkal és pitekkel szoktak ilyen versenyeken indulni. Ezeknek a kutyáknak átlag feletti a terhelhetősége, és az izomereje. Arra lettek kitenyésztve hogy extrém terhelést elbírjanak. Miért ne lehetene összemérni a kutyákat?

2009. dec. 12. 11:49
 12/16 A kérdező kommentje:
Azért nem, mert az emberi faj túlságosan buta és mindig a rosszirányba viszi el az ilyen dolgokat is lásd: kokszolás, még extrémebb versenyek rendezése stb. Másrészt szerintem ezek a kutyák baromira nem akarnak ilyen versenyeket csak és kizárólag az ilyen marhaságokat csodáló emberi faj. Kíváncsi lennék ha a kztyák irányítanák a világot ezek a nagy verseny mellett levők, akkor is amellett lennének-e. Kétlem, hogy bármely emberi faj csak, azért, mert extrémebb terheléseket is kibír meg kell méretessen? Hol van ez leírva? Ha ez igaz lenne maguktól is , ösztönből is csinálnák ezek a kutyák, de eszük ágában sincs ilyen felesleges marhaságokkal tölteni az idejüket. Mindezt csak a gazdájuk hülyeségéből kifolyólag teszik.
2009. dec. 12. 11:59
 13/16 anonim ***** válasza:

"Ha ez igaz lenne maguktól is , ösztönből is csinálnák ezek a kutyák"

Mint pl. az agilityt vagy az engedelmességi versenyeket? Te hány kóbor kutyát láttál ösztönösen agilityzni? :)

2009. dec. 12. 22:02
 14/16 A kérdező kommentje:

ebben igazat adok neked:)))))

de ez a kiskutya junior versenyben már 2.helyezet!!!

és olvastam olyanról is ahol 6hónapos kiskutya 900kg húz!!!

2009. dec. 13. 16:12
 15/16 anonim ***** válasza:
Mindég vannak szélsőséges példák, és mindég is lesznek. Ez van, ezt el kell fogadni, de emiatt nem az adott sportágat kell lenézni, hanem a barmokat, akik nem értenek ahoz amit csinálnak.
2009. dec. 13. 21:31
 16/16 A kérdező kommentje:

Természetesen ebben igazad van , de én nem is ezt kétlem és nem is nézem le ezt a sportot, de azt igen akik több száz kilót húzatnak kutyáikkal (hangsúlyozóm kölyök kutyákról beszélek!).

Sajnos azt kell mondjam ez már egyre inkább nem szélsőséges példa hanem egyre gyakoribb és "divatosabb". Te tudsz Junior kategóriákról?, ahol 1 éves kor alatt is engedik a kutyát súlythúzni

2009. dec. 14. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!