Hogy magyarázzam el nekik?
Szüleim mindig adnak valami finomságot a kutyának.A száraztápot nem eszi(régebben evett belőle egy picit,de már nem kell neki).Próbálnám rászoktatni,de szüleim mindig adnak neki valamit(pick szalámi,hús,rizs,kenyér...egyéb dolgokat).Nem értik meg,hogy ez így nem jó!Most is lent sír a kutya,mert nem kap szalámit.Direkt berohangál a konyhába,mert anya mindig ad neki valamit,hogy kimenjen(fogja a kaját és vagy kimegy a kertbe vagy elmegy valahova).
Elmagyaráztam nekik,hogy hogyan szoktatnám rá,de én lettem az állatkínzó,mert én éheztetem a kutyát O.o
Itt keresgéltem kérdéseket és mindenhol azt írták,hogy rakjam elé és ha nem eszi,akkor vegyem el.Mindezt addig csinálni,amíg meg nem eszi,de közben mást nem kaphat.
Hogyan magyarázzam el nekik ?Ugye,hogy nem lesz baja,ha pár napig nem eszik ? Ezt az állatkínzós dolgot sem értem,mert elé rakom a kaját.
Nem tudom,hogy miért ilyeneket. Képesek mindent odaadni szegénynek,mindig veszekednem kell velük.Mindig olyannal jönnek,hogy jajj...mi régen mindent odaadtunk a kutyának,mégse lett tőle baja !
Én azért nem kockáztatnék,mert szeretem a kis gombócot :D
A segítséget köszönöm !
Nem értem miért kell erőltetni azt a szar tápot, ha a kutya utálja?
Persze, nem disznó, nem kell mindennel összezabáltatni, de pl a hús-rizs kombó lássuk be jobb, mint a táp. Volt ételallergiás kutyám, miután kiderült, hogy amiatt gyullad a füle, át kellett térnünk hypoallergén tápra. Szegénykém nagyon utálta, de nem volt mit tenni.
Mostanában nagyon sokan ellenzik, hogy a kutya főzve kapja a húsféléket, főként ha csontos. Mi anno nem főztük, csak úgymond "forráztuk". Tenyésztő, és állatorvos is így javasolta. Egy fazékba bele mindenféle hús, csontos hús megvárni míg felforr, rottyan egyet, és lekapcsolni, hűteni. Nálunk nem egy kutya élt meg igen szép kort ilyen húsokon, és szétfőzött rizsen, bele némi répa.
Ha van rá lehetőséged, meg lehetne próbálni a barf etetést is. Csak olvass alaposan utána.
Próbáltam kutyakonzervvel keverni,de kiválogatja.
Több tápot is vettem neki(nem olcsó fajtát!!!),de nem kell neki.Régebben legalább megkóstolta,de már nem kell neki.Még a Pedigreet is próbáltam,pedig elég sz@r táp,de legalább evett valamit,bár már az sem kell neki.
Jelenleg Brit táp van itthon.
Max.akkor eszik belőle,ha az orra alá nyomom és előbb-utóbb elveszi a kezemből(kb.egy maréknyit).Ezzel próbálkozok mindig,de nem sűrűn hagyja magát.
Szia!
Szerintem sem kell erőltetni a tápot, ha annyira nem szereti. Meg szabad tudni, mennyi idős a kutyus, és milyen fajtájú? Normális alkatú?
Mondd meg a szüleidnek, hogy egy nap egyszer adhatnak neki valami kis pici finomságot. Többet ne, egyébként nem is baj, ha picit husi, ha pár napig nem eszik. Több hetet is kibír kaja nélkül, nyugi. :)
Az én keverék, idősebb ( 9éves) kutyusom szinte mindent megeszik, amit adunk neki. Talán jó lenne neki külön főzni, pl. rizst ( kicsit túlfőzve) meg valami natúr husit. Valami fincsi jutifalit nem szeret esetleg?
Egyébként elmondom, az enyém se szereti a tápot, mondhatni utálja, de van amikor nem kap mást, mindig ott van előtte, és szemezgeti. (óránként megesz 2 szemet kb. :D) De megeszi lassacskán.
Próbáljátok meg azonos időben etetni, mondjuk minden nap hat órakor! Vagy ahogy nektek jó. Az enyém mindig reggel kapja, 7-8 között. :P
2éves a kutyus.Nem hiszem,hogy utálja,mert érte régebben(kiskorában is,de kapta a finom konzerveket meg egyebeket és rászokott)+mindig előtte volt a kaja.Volt hogy odament és evett belőle egy keveset vagy a kezemből.Ha elvettem előle,akkor jajj de szívtelen vagy....és vissza rakták elé !
Szívesen főzök neki pl.rizst meg egyebeket.Kicsiként is kapta ezeket(főleg az első hetekben,mert volt pici hasmenése).
A házilag főzés problémás. Könnyen vitaminhiányt okozhat, tekintve, hogy a rizs meg főtt hús nem tartalmaz minden szükséges vitamint. A konzervek meg alapból szarok, víz meg ízfokozó az egész, elég egészségtelen. Vannak persze színhús konzervek, de nem olcsóak.
Az én szüleim is mindent odaadtak a (ráadásul érzékeny gyomrú) kutyámnak és folyton ment a hasa. Megmondtam, hogy akkor szedjék fel utána ők a végtermékét, ha már elintézik, hogy f*sson. Mondanom sem kell, azonnal abbahagyták. Plusz elmondtam, hogy az embereknek készült kaják túl fűszeresek és semmi hasznos nincs benne a kutyának, hosszútávon pedig károsak az egészségére. Az én szüleim megértették. Ráadásul még az állatorvos is mondta, hogy ilyesmiket ne adjunk kutyának.
Ragadozó, sokkal több napot kibír kaja nélkül, mint mi. A farkasok sem tudtak enni minden nap, volt, hogy nem jött össze a zsákmányejtés. Válogatós kutyánál be lehet iktatni egy ún. koplalónapot, amikor nem kap enni. Másnap, éhesen, megfogja enni azt a tápot.
A kutyák esznek, ha éhesek, éhen halni nem fog attól, hogy elveszed előle, ha nem eszik.
Az a baj nálatok, hogy el van kapatva. Kézből nem etetjük, mert akkor rászokik és az istennek se fog rendesen enni. Az meg, hogy a szüleid néha adnak neki egy-egy falat kaját, a tápra szoktatást nem igazán befolyásolja, csak ne annyit adjanak neki, hogy azzal lakjon jól. 1-2 karika virslitól vagy szelet szalámítól még ugyanolyan éhes marad.
Amikor meg jönnek ezzel a "de bezzeg mi régen..." dumával, akkor nyugodtan közölheted velük, hogy az régen volt, most meg most van. Hozzáteszem, biztos vagyok benne, hogy ők régen a több generációs keverék kutyájuknak dobáltak oda mindent, amik azért szívósabbak voltak, mint a mostani divatfajták amik úgy túl vannak tenyésztve, hogy csak na.
Az meg nem számít éheztetésnek, ha felkínálod neki a kaját, de ő nem él a lehetőséggel. Majd másnap fog, vagy ha akkor nem, akkor következő nap. A kutyák nem válogatnak, csak ha hagyják őket.
Én a Brit táp helyett próbálnék valami jobbat, amiben több a hús, kevesebb a gabona (ha lehet akkor egyenesen gabonamentes) pl. Taste of the wild, Real Nature, N&D, Marp, Doxneo, Wolf of wilderness, Acana, Orijen. Esetleg, ha ezeket drágának találjátok, akkor inkább Fitmin bárányos&rizses tápot vegyetek a Brit helyett. Ebben több a hús és teljesen gabonamentes.
Jaj nálunk is ez volt, hála a jó égnek azóta már nem lakok a szülői lakban. Kaptam én is állatkínzózást meg mindent. De ez azért volt, mert anyámék unoka-pótlékot láttak a kutyában + zéró hozzáértés, persze hogy tömték, ahogy az unokáját tömi édességgel a nagyi. Hülye berögződés ez.
Egyszer történt, hogy továbbképzés miatt 2 napra rájuk bíztam a kutyát, mire visszaértem hót rosszul volt, menni alig bírt és sugárban fosott. Kifizettettem anyámékkal a gyógyszereket és a gyomortükrözést, amit okoztak az össze-vissza zabáltatással. És persze nem vittem többet hozzájuk. Azóta persze szánják-bánják, meg hogy most már értik miről zagyváltam, de nem érdekel.
Téged se vesznek komolyan, mert a gyerekük vagy és szerintük ők az okos felnőttek, te meg a hülye állatkínzó gyerek, aki ugyan mit érthet egy élőlény felneveléséhez...
Szóval ha teheted költözz el.
Amúgy a mi kutyánk is válogatós volt, amíg meg nem találtuk a tápot, amit szívesen eszik. N&D-t kap, néha elkeverve más ízesítéssel, meglocsolva kicsi lazacolajjal és azóta nincs gond az evéssel.
De ha össze-vissza kap mindent, akkor soha nem fogja a tápot enni, mert úgyis kap mást.
Esetleg azt tudod felajánlani, ha nem tudsz elköltözni, hogy a mindenttudó szüleid akkor főzzenek a kutyának BARF szerint (ami nem csak hús és rizs!), akkor talán megnyugszik a lelkük, hogy meg van főzve a kutyára...
Hozzáteszem, nálunk ez csak az első hetekben működött, utána ezt is megunta a kutya.
Köszönöm a válaszokat !
Csoda történt xD Nemrég megette a száraz táp felét és még hozzá jutalom falatot is :D(jutalomként kapta)
Már kb.3 napja próbálkozom,szóval most nagyon boldog vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!