Hogyan magyarázzam el nekik, hogy nem kéne szaporítani?
Bocsi, ha hosszú lesz.
Anyuméknak van egy bichonuk, amit kaptak, mert az előző tulaj külföldre költözött. A szuka most 4 éves. Anyum minden áron akar tőle 1 almot, mert az "kell neki". De ez a kutyus több szempontból erre nem alkalmas:
- legutóbbi tüzelése tavaly ősszel volt, mikor a kiszemelt kannak nem sikerült befedeznie. (Mikor aktusra került a sor a szuka túl szűknek bizonyult, meg a kan is rutintalan volt- hála az égnek!) Hiába mondtam anyumnak, hogy el kéne vinni dokihoz, mert nem normális, hogy össze-vissza tüzel, "de nincs ennek a kutyának semmi baja..."
- idegen környezetben stresszel, és az idegenektől (legyen az ember, vagy kutya) szinte görcsös állapotba kerül, sajnos már így kapták anyumék is. Sokat javult ez az állapota, de még a mai napig ugyanúgy előjönnek ezek a rohamok.
Már mindent mondtam neki:
Mit csinál akkor, ha sok kutyus lesz? Oltások, orvosi költségek. Menhelyen lévő kutyusok. Hogy rövidíti az életét, sőt, hogy a kutya idegi állapota miatt sem biztos, hogy bírni fogja a szülést.
De semmi nem használ, mindig jön a hülyeségeivel, és hogy foglalkozzak az én mentett kutyámmal, aki szintén "beteges", merthogy allergiás... (de hiába mondom neki, hogy van egy nagy bibi: az már ivartalan, és én a betegségét, még ha ivaros lenne, sem akarnám örökíteni)
Nem tudok rá hogyan hatni, mit lehetne neki még mondani? Nem a pénzért csinálja, mert a kutyusokat elajándékozni szeretné a rokonság, meg a szomszédság körében, és az összes orvosi költség sem jelentene akadály, szóval herpesz oltás, meg ilyenek lesznek, sőt már a fogkövét is leszedette...
Használjátok a linket nyugodtan, én is loptam :)
Minél több emberhez jut el, annál jobb a kutyáknak.
A linket nem kell lopni, szabadon terjeszthető. Csilla régebben minden évben megcsinálta az év kutyája írást. Nagyon szívfájdítóak, nagyon sok a mondanivalójuk csak az eredeti megjelenési helyükről a szolgáltató költözés miatt letörölte és nem kerültek vissza. Örülök, hogy előkerült.
Amúgy ha sokszor vagy egyedül a kutyával akkor véletlenül veszítsd el 10 napra. Az pont egy ivartalanítás, varratszedés. Utána kozmetikáztasd meg és hozza vissza egy megtaláló. És jééé.. Többet nem tüzel a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!