Ismerősöm kutyát akar szaporítani. Tegyek valamit?
Van neki egy 4 éves amerikai staffordshire terrierje.
De TK se szűrve, sehogy nincs a kutya. Egy szaporítótól vette 30 ezerért.
Már volt kórházba a kutya, mert valami baja volt, és nagyon beteg lett. Műtötték, de azóta úgy néz ki semmi baja.
És kitalálta, hogy szerez egy kant, és akkor eladja a kölyköket 25-30 ezerért.
Kérdeztem, hogy ha nem kell senkinek, akkor viszi majd a menhelyre őket, erre röhögött, és azt mondta, hogy a amstaffot mindenki szereti, majd megveszik. Azt mondta nekem ingyen ad majd kiskutyát.
Szerintem nem olyan jó ötlet, mert ha már a kutyája ilyen beteg lett, hogy műteni kellett, és a orvos azt mondta, hogy túl van szaporítva, akkor szerintem nem kéne őt összehozni másik kutyával.
Vagy rosszul gondolom?
Tegyek valamit, próbáljam lebeszélni erről?
Semmit nem tudsz tenni, maximum ha már vannak kiskutyák jelented valahol.. Keress valami állatvédő szolgálatot, és tőlük érdeklődd meg, hogy mit tudsz tenni:)
Sajnálom, hogy ilyen emberek vannak:(
Szerintem mutasd meg nekik az expresszes szaporitos hirdeteseket,hogy hany szaz alomnyi amstaff szuletik evrol evre.Majd mutasd meg a menhelyek kinalatat,kulonos tekintettel a bull-tipusu terriermentesre.
Vegul pedig kerd meg,szamoljon utana,mennyibe kerulnenek neki a kolykok tappal,oltasokkal,chippel egyutt,es kerdezd meg,megeri-e?
Figy, mond meg neki, ogy hülyeséget csinál, mert a kutya elég xar befektetés, sé sokat kell rákölteni!
Bizniszeljen inkább koncertjegyekkel, ezerszer jövedelmezőbb!
Pl: Rihannára már nem lehet kapni a legdrágább jegyből egy darabot se!
Sajnos a gondolkodása egyik ember arcára sincs ráírva...
Sajnálom a kutyáját!
Ajánlanám ilyen és ehhez hasonló honlapok mutogatását neki, illetve ami -mint az előttem szóló írta- árakról és kötelességekről szól.
Ez pedig az ilyen almoknál előforduló kutyabetegségekről szól:
De mindenképpen a pénz oldaláról lehetne meggyőzni ezt az embert, mert itt a butaság a pénzéhséggel párosul, ezért a többi nem fog hatni rá! (pl. ilyesmi honlapot kinyomtatva a kezébe nyomni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!