Szeretnék egy kutyát, de anya nem engedi. Miért?
Még egy állat tartása nem biztos, hogy belefér minden háztartásnak.
Amúgy meg, ha kis kortól kezdve együtt van nevelve a kutya meg a macska, akkor meglennének egymás mellett. De lehet, hogy így nem szoknának már össze. Illetve a macska is terrorizálhatja a kiskutyát.
Nagyon oda kellene rájuk figyelni.
És attól, mert te jól gondozod a cicát, attól lehet, hogy nem tudnál 2 állatról is ugyanúgy gondoskodni.
Ha pedig vannak virágaitok, ültetvényetek, akkor jogos, hogy anyukád félti a kutyától őket.
Nem tudom, miért nem engedi. Talán a macska miatt, talán átgondolta a dolgot komolyan.
Egy kutya sokba kerül ha jól van tartva és nem csak a rendes kaja drága, hanem az oltások, a különféle kórokozók, férgek, bolhák, kullancsok, szúnyogok, legyek elleni szerek is elég komoly pénzbe kerülnek, ráadásul havi szinten.
A kutya ott érzi jól magát, ahol a falkája van, ha ki van vágva a kertbe állandóan és ott unatkozik, akkor általában tesz valami kárt, vagy zavarni fogja a szomszédokat. A kinti kutyákkal is annyit kell foglalkozni, mint a benti kutyákkal, tanítani kell, iskolába hordani szocializálni, rendszeresen sétáltatni, mozgatni, lefárasztani. Ez mind órákat jelent naponta.
Ha benti kutyád lenne, akkor a sokági alvást elfelejtheti mindenki, mert korán kelnek és ki kell vinni őket a dolgukat végezni, sétálni. Nem ismerik a hétvégét, ünnepet, mindig korán kelnek, nincs lustálkodás mellettük. Ha esik, ha meleg van, hideg van akkor is szólítja őket a természet.
A macskával össze lehet szoktatni, csak időbe telik.
Anyukád biztos mondott neked valami indokot, hogy miért nem.
Én sem engedném meg, csak akkor, ha én is szeretném.
Egy kutya elél 15-20 évig is. Ha te ráunsz vagy elköltözöl , akkor mi lesz vele? A szüleiden marad?
Ők fizetnék most is minden költséget.
Meg foglalkozni is kell vele sokat, ha te nem tennéd meg, megunnád, akkor nekik kéne.
Nem várhatod el a szüleidtől, hogy ennyi éven keresztül fizessenek minden költséget és esetleg foglalkozzanak is vele. Ha ők nem szeretnék akkor nem.
Mik a terveid a jövőben?Középsuliban vagy esetleg egyetemen nem kéne elköltöznöd otthonról?
Sokan koliba mennek, így az állat kapásból a szülőknél marad.:/ Ha nem engedi a kutyát,akkor próbálkozz kisebb, ketrecben vagy terráriumban tartható állattal szerintem.
A cica sem örülne egy kutyának,az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!