Anyám szaporítótól akar venni kutyát, hogy beszéljem le?
Berni pásztort venne 25 ezerért. Egyszer féreg hajtva és oltva. Legalább nyolc hetesen...
Mondtam neki, hogy ez a kutya nem lesz valami hosszú életű, nincs szűrve, lehet ideggyenge lesz stb... De azt mondta, hogy inkább kipróbálja ezt, nem akar 200 ezret fizetni a kölyökért. Ja és csak az anyja törzskönyves.
Ötletek?
Hiába mutat neki szaporítóról filmet, ha nem a legborzalmasabbaktól vesz, nem fogja érdekelni. Nem mindegyik szaporító tartja embertelen körülmények között a kutyáját. Lehet, hogy egy hobbi kutyatartó az anyakutya gazdája, akinek van egy törzskönyves kutyája, és pároztatta, mert a parkban összeismerkedett egy szép, berninek kinéző kan kutyával. Az anyakutyát jól tartja, a ölykök helye tiszta stb. Ettől még a szülők nem szűrtek, lehetnek rokonok stb, nem helyes innen elhozni, de hiába mutogat a kérdező szaporítótlelepi képeket, ha nem onnan lesz a kutyus.
Inkább vezesse le a számokat. Berni pásztor él kb 10 évet. Ha kétszázezer ft, akkor havi 1700 Ft-ot fizet a kuyáért. Ez a biztosíték arra, hogy berni pásztort vesz, nem pedig félig moszkvai őrkutyát, a szülők szűrtek, mert ennél a fajtánál a csípőszűrés nagyon fontos. Havi 1700 Ft-ot biztosan megengedhet magának, ha etetni tudja. A csípőműtét többe fog kerülni.
Én is azt tudom javasolni,hogy vigyél egy számológépet és egy papírt és számoljátok ki,amit az utolsó írt.
Hogy a kutya él 15-20 évig, akkor leosztva nagyon minimális összegbe fájna maga a kutya ára.
Nem érdemes rajta spórolni. A szaporítós kutyáknál gyakori,hogy olyan betegségek jönnek elő,amik akár életük végéig kezelésre szorulnak. Baromira nem spórolna így..
Én azt mondom,inkább várjon még,gyűjtögessen, ne ugorjon bele a szaporítósba.
Akár cikkeket is vihetsz neki.Rengetegen írták már meg a saját tapasztalatukat a szapis kutyákról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!