Minden palotapincsit ilyen? * (:* Milyen az összeszokásunk?
Helló!
Szóval, van egy egy éves palotapincsi szukám, és nem gondoltam, hogy ennyire meg lehet szeretni, hogy ilyen lesz a személyisége...
Kicsike volt, rettentően pici mikor hozzám került, és nagyon félt, rendesen morzézott is szegénykém...(:
Este nyüszített, hiába volt, egy kendő mellette, amin az anyukája aludt... Lefeküdtem mellé a földre, és reggel vettem észre, hogy a párnámon szuszog a fejem mellett.
(No igen, azóta sem bírom levakargatni az ágyamból!:D)
Ha bemegyek a városba, vagy csak a suliba, na akkor is nagyon érdekes a reakciója... Mikor meglátja, hogy öltözök, húzom a cipőm, fogja, lefekszik a szobám ajtajába, úgy, hogy lássam, hogy néz engem, és behúzza a farkát, összegömbölyödik. Legtöbbször olyan hatással van rám, hogy muszály megölelgetnem, mielőtt elmegyek.
Napközben is! Mintha mágnes lenne a hátsómban! (: Jön utánam, mint egy fegyverhordozó... Ha befészkelődök filmet nézni a pamlagomra, addig ugrál, míg sikerül bemásznia az ölembe, majd ráhajtja a fejét a mellkasomra.
És azok a naaaaaaagy, kiugró, kancsal, barna bociszemei...(:
Csak, hogy ne gondoljátok, hogy belebolondultam a kutyámba!
A nagyanyám, ki nem állhatja a kutyákat, főleg azt, ha a szobában vannak...
Ez a kutya, viszont úgy tud nézni, és olyan kitartóan, pislogás nélkül, hogy mama sem bírja ki, ad neki a virsliből, megsimogatja, stb...
Egyébként én is lány vagyok.
Vélemény?
A Ti palotapincsitek/Kutyátok is ilyen?
elméletben az előzőkkel értek egyet...(nagymamám is így neveli a díjnyertes pudliját...)
gyakorlatban az utolsó válaszolóval...:D

22:52-nek részben igaza van, de csak azzal a feltétellel, hogy a gazdi a vezér! A vezér ugyanis azért vezér, mert az ő döntése szent. Ha az mondja, hogy az ölembe ülhetsz, akkor az ölébe ül. Ha behívja maga mellé az ágyba, akkor az volt a parancs és mellette fog aludni a kutya, ami egy nagy kegy számára. Ha hagy neki az ételéből, az is megtiszteltés a kutyának. A lényeg, hogy ezek nem járnak neki automatikusan és nem a kutya döntésén múlik, hogy mikor szeretne élni ezekkel a lehetőségekkel! Ha ezeket megfelelően kommunikáljuk a kutya felé, az nem veszélyezteti a poziciónkat, de kevés olyan ember van, akinek a kutya-gazdi viszonya olyan mértékben rendezett, hogy ilyesmit megengedhessen.
Amúgy nekem az a véleményem, hogy ha a gazdit (vagy a családot) nem zavarják a kutya viselkedési problémái (kunyerálás, felugrálás, ágyban alvás, szelektív hallás, stb.), akkor éljenek együtt ilyen módon, engem sem zavar. Ha viszont valakiben felmerül, hogy ez számára kényelmetlen és változtatni kéne rajta, akkor fogadja el a jótanácsokat és mérlegelje, hogy inkább az emberi érzelmeire hallgat, vagy egy radikális szemléletváltással az kutya ősi ösztöneit felhasználva helyreteszi a kapcsolatukat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!