Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden palotapincsit ilyen? *...

Minden palotapincsit ilyen? * (:* Milyen az összeszokásunk?

Figyelt kérdés

Helló!

Szóval, van egy egy éves palotapincsi szukám, és nem gondoltam, hogy ennyire meg lehet szeretni, hogy ilyen lesz a személyisége...

Kicsike volt, rettentően pici mikor hozzám került, és nagyon félt, rendesen morzézott is szegénykém...(:

Este nyüszített, hiába volt, egy kendő mellette, amin az anyukája aludt... Lefeküdtem mellé a földre, és reggel vettem észre, hogy a párnámon szuszog a fejem mellett.

(No igen, azóta sem bírom levakargatni az ágyamból!:D)

Ha bemegyek a városba, vagy csak a suliba, na akkor is nagyon érdekes a reakciója... Mikor meglátja, hogy öltözök, húzom a cipőm, fogja, lefekszik a szobám ajtajába, úgy, hogy lássam, hogy néz engem, és behúzza a farkát, összegömbölyödik. Legtöbbször olyan hatással van rám, hogy muszály megölelgetnem, mielőtt elmegyek.

Napközben is! Mintha mágnes lenne a hátsómban! (: Jön utánam, mint egy fegyverhordozó... Ha befészkelődök filmet nézni a pamlagomra, addig ugrál, míg sikerül bemásznia az ölembe, majd ráhajtja a fejét a mellkasomra.

És azok a naaaaaaagy, kiugró, kancsal, barna bociszemei...(:

Csak, hogy ne gondoljátok, hogy belebolondultam a kutyámba!

A nagyanyám, ki nem állhatja a kutyákat, főleg azt, ha a szobában vannak...

Ez a kutya, viszont úgy tud nézni, és olyan kitartóan, pislogás nélkül, hogy mama sem bírja ki, ad neki a virsliből, megsimogatja, stb...

Egyébként én is lány vagyok.

Vélemény?

A Ti palotapincsitek/Kutyátok is ilyen?

2010. máj. 21. 21:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ettől társasági kutya :))) Az enyém pl. betáskázza magát, legszívesebben mindenhová velem jönne. Ha ülök,a nyakamba csimpaszkodik,s szuszog a hajama. Ha elindulok ki a házból, belekapaszkodik a mancsaival a gatyámba és vontatja magát. Drága hülyőkém :))
2010. máj. 21. 21:21
 2/13 anonim ***** válasza:

Az én kicsikém is ilyen volt... Még mindig könnybe lábad a szemem ha arra gondolok hogy tudta illegetni a lompos farkacskáját és hogy kopogtak a picike körmei a padlón, hogy nézte velem a tévét az ágyamon(persze horkolvaxD)... :(

2007. április 9-én aludt el örökre, 15 évesen... (L)

2010. máj. 21. 21:24
 3/13 anonim ***** válasza:
nekem pincsi és spitz keverékem van, de a pincsi több benne, viselkedésben is. az enyém is szeretteti magát nagyon :D főleg (nálam is) azok a gömbibandzsi bociszemei imádnivalóak :D meg az enyém a két mellső lábával szokott kapálózni hát akkor megzabálom :D ha elmegyek otthonról és húzom a cipőmet addig rágja a kezem míg nem veszem föl az ölembe hogy ne tudjak elmenni :D mikor elmegyek akkor pedig úgy kapirgálja az ajtót és úgy sír. annyira szeretjük, és ő is minket :D szerintem a legtöbb pincsi ilyen.. imádnivaló ^^
2010. máj. 21. 21:25
 4/13 anonim ***** válasza:
Hát nekem tacsim van és egyáltalán nem ilyen.mivel ő vadászkutya attól ájul el ha egész nap a szántóföldön vagyok vele és együtt követjük a nyúl csapásokat vagy ásunk egy egér után xD ne értsetek félre de nem brok ellenállni a szemecskéinek amik rámnéz:) viszont bent a házban 1 darabig elfekszik mellettem a kanapén de utánna elmegy és inkább a macskámmal játszik. Úgy néz ki fajtátó függ a személyiség. De a tacskó is imádnivaló főleg mikor a figyelemért játsza csöpp eszét^^
2010. máj. 21. 21:53
 5/13 anonim ***** válasza:

Az én véleményem az hogy a kutyád főnöknek képzeli magát és neked nincs előtte tekintélyed, akaraterőd és bizony a kutya így nem boldog, sőt veszélyes is lehet a helyzet. A kicsi kutyákat nem kezelik kutyaként, ezért sokkal agresszívabbak mint az átlag.

Különben meg minden kutya ilyen csodálatos, cuki személyiség nem csak a tiéd. Én is imádom a kutyáim de tudom hogy az a legjobb nekik ha tudják hol a helyük.

2010. máj. 21. 21:54
 6/13 A kérdező kommentje:

21:54-esnek!

Érdekes nézet, de nem így van.

Ha jön barátnőm, és olyankor zaklatna,

vagy éppen nincs időm rá, elküldöm a hejére, és szótfogad...

Jól nevelt kutya, csak akkor ugat, ha fél! És olyan ritkán van.

2010. máj. 21. 22:05
 7/13 anonim ***** válasza:

Ez nem nézet egyszerűen csak kutyás vagyok aki neveli a kutyáit és már van pár év tapasztalata.

Érdekes kb minden második mondatod azt támasztja alá amit mondok de most hirtelen szófgadó lett.. Nem okoskodni akarok csak nem értem miért pont a helytelen viselkedéstől vagy így elájulva. Jól nevelt kutya is édes tud lenni, sosem értettem miért az a cuki ami valójában rossz az állatnak. Talán mert aroasszul fordítják le.

Az hogy babusgatod mielőtt elmész, hogy nem tudod leszedni az ágyadról, hogy nem tágít mellőled, hogy kunyerál, hogy mindig eléri amir akar ez mind rossz és nem cuki dolog, de te tudod... Hogy csak egy példát mondjak: te azt hiszed azért megy utánad mert nem bír nélküled lenni úgy szeret. Ellenben a kutya valójában akkor követi mindig a gazdát amikor azt hiszi ő a főnök, neki kell vigyázni a gazdára és aggódni érte pedig pont fordítva van. És így tovább.

2010. máj. 21. 23:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsóval! Bizony nálatok a kutya "viszi a puskát" :)))

Ha esetleg érdekelne a kutyapszichológia vagy hogy hogyan tanulj meg kutyául: [link]

2010. máj. 22. 07:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy az emberek 99 százaléka nem ismeri a kutyák természetes jelrendszerét, viselkedési formáit és igényeit, így hajlamosak egyenlőségjelet tenni a kutya és az emberi viselkedés közé. Persze van olyan ember, aki "továbbtanul", és rájön, hogy szinte semmi sincs úgy a kutyákkal, ahogy ő ezt eddig képzelte. És innentől kezdődik az igazi boldog közös élet a kutya és a gazdája számára is.
2010. máj. 22. 09:13
 10/13 anonim ***** válasza:
szerintem meg nincs igaza. mondjuk én nem értek ehez a falkavezérséghez, de szerintem a kutyának nem csak parancsolgatni kell. jó lehet hülyeséget mondok, de szerintem így van. akkor a kutyus nem is ülhet az ölembe? nem is jöhet föl az ágyamra? nem is adhatok neki abból amit eszek? sok ember túlzásba viszi hogy *ki a főnök*, és ha valaki elkényezteti a kutyáját már rögtön azt mondják hogy a kutya a falkavezér. az enyém pont ugyanezt csinálja, de szótfogad, és nekem ennyi elég.
2010. máj. 27. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!