Ha egy kutya látja, hogy valaki fizikálisan bántalmazza a gazdáját, akkor mekkora valószínűséggel támadna rá arra a személyre?
Egy őrző védő jellegű kutya hamarabb állna védelmező üzemmódba mint egy másfajta, szerintem.
Nekem volt olyan, hogy sétáltam a kau keverékemmel, megállított minket egy részeg pasas beszélgetni. Beszélgettem, de nyugtalan voltam főleg mikor megpróbált bejönni a személyes terembe a fószer. A kutya közénk állt, és figyelmeztetően morgott néha, ez elég is volt a jóembernek.
Na ez most a menhelyes, besz*ri, tacsi-yorki keverékünkből nem nézem ki :D
A német juhászunknak elég volt annyi, hogy itthon az udvarban egy ismerős vállon veregette apámat. Előtte semmi baja nem volt, rá se nézett az ismerősünkre, szaglászott, meglátta ezt a mozdulatot, felugrott és figyelmeztetően belecsípett a vállába. Semmi komoly nem történt, tényleg csak figyelmeztette, de innentől tudtuk, hogy nála ebben alacsony az ingerküszöb.
Előtte egy rottweiler volt, ő hamarabb állt figyelőállásba, de tényleg csak figyelt. Egy eset volt, amikor támadni próbált, szintén apám beszélgetett ismerőssel, akinek a kezében fűkasza volt, és lendített rajta egy széleset apu felé (kellő távolságból nyilván), egy hangosabb felröhögés kíséretében. na, ott a kutty azt hitte, hogy gáz van, és ment volna neki, apám lefogta.
Egyébként mindkettő teljesen nyugodt állat (illetve a roti sajnos csak volt), simán elvoltak az emberekkel, de nagyon védelmező jelleműek. Konkrét verekedés esetén tuti, hogy mindkettő lecsontozná a másik felet azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!