Szerintetek mit tegyek ha a szomszédom nagy valószínűséggel agyonütött pár kiskutyát?
Szerintem sajnos semmit nem lehet tenni. :( Az állatrendőrég nálunk nem működik úgy, mint Amerikában, vagyis nem fognak ez ellen bámilyen eljárást indítani.
Falun egyébként még ma is "elfogadott", hogy az újszülött kutyákat földhöz csapják vagy agyonverik. :(
Nekünk is van 3 kutyánk, én is imádom őket. Ha nem félsz az embertől, akkor esetleg szóvá teheted neki, és beszélhetsz a felelősségről, hogy nem ártott volna ivartalanítani a kutyáját, de nem hinném, hogy célt érnél vele.
Büntetlenül nem maradhat, az biztos, mert a sz.rházi megint meg fogja tenni. Inkább agyonütik a kisállatokat, minthogy megelőzzék a születésüket.
Az olcsóbb.
Tipikus agyatlan parasztok.
Ezeket kellene egy lapáttal agyonütni, mind.
Én megírnám a Blikknek, Origónak, RTL-klubnak, stb...
rossz válaszok!!! ill nem tökéletes
btk állatkinzás úgy megáll ha tudjátok bizonytani, hogy ki és hol ölt meg gerinces (rágcsáló vagy kártevők, KIVÉTEL NYEST) különösen haszon vagy kedvetelésből tartott álatot hogy az neki szenvedést okozott.
SŐT a jó hír az hogy nem évült el lásd alábbi 244§ / b pont Jogi tényállás:
Btk. 244. § (1) bekezdése szerint: „Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás
a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy
b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!