Van egy lány hörcsögöm, aki nagy valószínűséggel vemhes! A Rakjak-e neki rendes vattát, wc papírt vagy esetleg valami mást?
Igen, akkor már közel lehet az ideje. Finom szálú, pormentes, nem durva-kemény szénát tehetsz be neki.
Ha megszülettek, nagyon fontos, hogy 2 hétig tilos hozzájuk nyúlni! Takarítani is csak nagyon óvatosan a pisis részt szabad, a fészket semmiképp!
Az anya hörinek célszerű kicsit több állati fehérjét adni: körömnyi sajtot, főtt tojásfehérjét, esetleg szárított lisztkukacot. Az itatójában mindig legyen víz, soha ne kis tálban hanem önitatóban, nehogy a kicsik belefulladjanak.
Továbbá biztosíts a családnak huzatmentes, csendes, nyugodt helyet. A picik 5 hetesen elválaszthatók, akkor különítsd el őket nemek szerint, mert nagyon hamar ivarérettek!. Gazdit pedig már most kezdj el nekik keresni!
Sajnos a hörcsög NEM társas állat, nem tudod összeszoktatni őket. Főként a nőstény az agresszívebb, nagyon védi a területét, szét is tépheti a hímet! Ha eddig együtt voltak, akkor szerencséd volt! Csak akkor tűri el a hímet, ha "tüzel". Ez olyan 16 naponta esik meg vele.
Ha hörcsögöt szeretnél tenyészteni, szerintem évi 2 alomnál nem kéne több, nagyon megviseli az anyát a kicsik kihordása-felnevelése. Véleményem szerint jobban jársz 2 kedves hörivel külön-külön, mint állandóan a picikkel. Mellesleg lehetetlen őket gazdához juttatni, főleg, hogy akár 10-12 is lehet egy alomban. Állatkereskedésbe nem is veszik be őket, plussz olyan tartásviszonyokat tudnak mutatni, hogy jó érzésű ember oda nem küldi a cuki kis hörcsögeit. Persze ez a te döntésed. Sok-sok évvel ezelőtt nálam is voltak höri gyerekek, aztán egyre nehezebben találtam nekik jó helyet, ezért úgy döntöttem, elég egy höri is. Inkább ennek az egynek adok meg mindent, minthogy a piciket kelljen bezsúfolnom ide-oda, mert nem találok nekik gazdát.
A hörcsögök magányosan is boldogok, a szaporodás nekik ösztön. Szeretnek mozogni, az én kis fickóm gyakran ki van engedve egy elkerített helyen, ami tele van kutatási lehetőséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!