Cél nélkül bóklászik a kutyám? Idős korára megzakkan?
Lehetnek ízületi gondjai, fájdalmai és már nem tud kényelmesen heverészni. Mintha neked kéne parkettán kényelmesen heverészni - az se túl kényelmes.
Van saját fekhelye/ágya, ahová mehet?
Gondolom, melege van.
Ha beengeded a hűvös lakásba, nem nyugodtabb?
Idős kutyáknál célszerű direkt idős kutyáknak való tápot adni, az mellé estleg valami vitamint. Gyengülnek az ízületek, porckopás stb. Megkönnyítheted és nem utolsó sorban meghosszabíthatod a kutyus életét a helyes táplálkozással. De előtte konzultálj állatorvossal.
Gondolom a meleg sem tesz jót neki, még a virgonc fiatal kutyák is nehezen viselik ezt a kánikulát. Az enyémek láthatóan jobban érzik magukat egy kis pancsolástól. Ha szereti a vizet, egy kis 'kutyamedencét' is összeeszkábálhatsz neki. Ha nem az a vízimádó tipus akkor csak vizezd le a kezeddel a fejét, hátát. Az is sokat számít.
15 évesem is ezt csinálja, pár percre lefekszik az ágyra,majd leugrik 2 perc múlva ugyan oda vissza ugrik,lefekszik. Aztán 10 perc múlva már a kanapéra ugrik fel. Eléggé sokszor csinálja. Kap ízületvédőt. De gondolkodok vmi másféle vitaminon,ha van vmi ami szellemileg is jó. Hátha használna.
Bár ezek a kényszer cselekvések valóban az idős kor velejárója ami az embereknél is előfordul.
Csak pl mikor éjszaka járkál egy cseppet idegesítő,amikor elakarok aludni és 5x le az ágyra fel az ágyra,kimegy a nappaliba majd megint vissza. körme csattogása a parkettán hallatszódik. Tudom idős meg minden,de már 1,5 éve csinálja és kezd néha zavaró lenne,inkább este,éjszaka mikor aludnánk.
Sétánál sokszor elengedtem,macskáról vissza hívtam.
3 éve már nem lehet elengedni,mert nem hall és nem nagyon lát. Így kb életveszélyes lenne.
De el kell fogadni,hogy az idős kutyák is leépülhetnek szellemileg.
Csak mondjuk rossz látni leépülni a kutyát,mikor tudod milyen volt fénykorában és milyen most :(
Szerencsére fizikailag jól van,addig én is nyugodt vagyok. De tudom,hogy bármikor eljöhet nála az idő. Idegesítő szokásait is próbálom másképp látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!