Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért harapdál minket a kutyánk?

Miért harapdál minket a kutyánk?

Figyelt kérdés
8 hónapos tacskó (kan) ha rájön elkezdi harapdálni a kezem vagy a lábam aztán ha "belemegyek" a játékba még erősebben "csipkelődik" meg harapdál. Ha a párom otthon van akkor "mindkettönket elkezd csipkedi." Főleg ha le akarjuk küldeni az ágyról illetve ha leülünk hozzá a padlóra ,hogy megszeretgessük akkor kezdi el ezt a harapdálást. Kisebb korában még Elment mondván játék,de most már fáj és kellemetlen. Mindenkivel nagyon kedves 80%ban velünk is..de a maradék 20% ot nem értem miért csinálja és mit tehetünk ,hogy befejezze. Ötletek? Köszönöm előre is.

2017. jún. 24. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Mert eltűritek neki. Tiltsátok ezt a viselkedést nála. Játék, szeretgetés azonnal befejez, padlóról felállni, ágyról levágni, ha nem fogad szót, és harap.

Azt kell éreznie, hogy ezt nem tűritek tovább, és ő maga is jobban jár, ha befejezi.

2017. jún. 24. 20:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Itt a gond. " Kisebb korában még Elment mondván játék,de most már fáj és kellemetlen. "

Az első perctől tiltani, leszoktatni kellett volna róla. Neked is ajánlom, fent a keresőbe írd be---harap a kiskutyám. És válogathatsz a válaszok között.

2017. jún. 24. 20:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Hogy tudom erről leszoktatni?Mennyi idő? Próbáltam befogni a száját de ugyanúgy csinálja. Tudom nem 1 hét alatt tanulja meg,de szeretném korrigálni a hibám,hogy engedtem neki kiskorába. Ötletek?Attól tartok ez nehéz lesz..
2017. jún. 29. 22:05
 4/6 Zoe~ ***** válasza:

Szia, fogsz eg fújós flakont abba töltesz vizet és mikor elkezd harapdálni, akkor csak rá spriccelsz, és határozottan rávágod kicsi hangemeléssel, hogy "NEM"

A legtöbb kutyasuliban például így tanítják.

2017. jún. 29. 22:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Meg kell találnod azt a módszert, ami elég hatékony ahhoz, hogy befejezze, amit csinál. Azt nem tudjuk, hogy a te kutyádnál mi válik be. Van, amelyiknél elég egy finomabb jelzés is, van amelyiknél keményebben kell fellépni.
2017. jún. 30. 07:29
 6/6 akarkizoltan56 ***** válasza:
adjak neki hust
2017. szept. 29. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!