3 hónapos németjuhász kutyánk van! A problémánk az, hogy nagyon harapdál! Sok mindent megpróbáltunk már, de semmi! Mit tegyünk?
"Harapj" vissza.
Ahogy az előző is írta, (legalábbis a lényeg ez) teljesen hasztalan , és természetellenes mindenféle emberi kommunikáció, és kb biztosra veszem, hogy a "sok minden"-ben szinte csak az volt.
Mivel az ember az intelligensebb, nekünk sokkal könnyebb lemenni a kutya kommunikációjának a szintjére, mint tőle elvárni, hogy megértse az emberi kommunikációt.
Szóval semmi beszéd, semmi kiabálás, ha harap, használd te is a tested, ha fájdalmat okoz, okozz te is fájdalmat.
Ha megharap, keményen markolj rá egy pillanatra a pofájára, vagy a nyakára, olyan erővel, mint ha egy felnőtt németjuhász utasítaná rendre.
Ehhez össze kell szedned magad, mert azok azért elég erősen bírnak harapni... :)
De ha azt akarod, hogy elsőre komolyan vegyen, (márpedig egyértelműen ez a cél!) akkor ez a leghatékonyabb megoldás.
"markolj rá egy pillanatra"
Tehát ne szorongasd, ne lökdösd, hanem figyeld meg, hogy ha egy kutya pimasz a másikkal, egy idő után hogyan utasítja rendre a másik a kötekedőt.
Villámgyorsan odakap, nem is harap, mert ez nem agresszió, hanem dominancia, és nem akarnak egymásnak sérülést okozni, csak a hierarchiát tisztázzák.
Inkább csak megüti a másikat a fogával, aztán kivár, tartja a pozícióját, amíg a másik testbeszéddel nem jelzi az alárendeltségét.
Nekem is német juhászom van, de sose fogtam rá a pofájára, pedig ő is rendesen harapdált kölyökkorában. Egyszerűen ha harapott, rászóltam, hogy NEM!, és azonnal otthagytam. Rövid idő után már ha mozdultam, hogy otthagyom, abbahagyta a harapást. Nálunk a NEM szó a leghatásosabb, bármiről akár egy alkalommal is le tudom így szoktatni, csak az a fontos, hogy pontosan akkor mondjuk, amikor az adott dolgot elköveti.
A német juhászok hihetetlenül intelligensek, és gyorsan tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!