Rendőrségi németjuhász szuka kutyakölyök, szerintetek?
Röviden: nem jó választás.
Ha fajtatiszta kutyát szeretnél, akkor dp. szűrt és tenyészszemlés szülőktől vegyél törzskönyvezett kölyköt.
Amúgy a német juhász nem kimondottan házőrzésre való, erre a célra inkább a nagytestű pásztorkutyák alkalmasak, mint pl. a komondor, kuvasz, kaukázusi juhász.
De a legcélszerűbb házőrző egy jó riasztó. Hosszú távon olcsóbb is, mint egy kutyát eltartani.
Általában a rendőrségen dolgozó kutyáknál nem evidens a törzskönyv. Náluk egy a lényeg, az adott egyed dolgozzon.
Az sem mindegy, mit dolgozott a kutya a rendőrségen. Mert egy nyomkereső, vagy szagazonosító kutyában igen kevés a területvédő ösztön.
Házőrzésre nem a legjobb a németjuhász.
Azért van ennyi a házaknál, mert tucatfajta, de attól még nem lesznek jó házőrzők.
Ahogy előttem is írták, a pásztorkutyák jók erre, nekem kaukázusim van.
Még a törzskönyves kutyák is betegesebbek, mint sok más fajta egyedei, én nem vennék német juhászt, a dp nagyon gyakori mind a szapcsinál mind a tk-s egyednél, a túltenyésztésnek "hála".
Őrzésre én ezeket venném, ezek nincsenek elcseszve, HA jó helyről veszel (láttam szapcsis egyedeket..ne akard tudni..): Kuvasz, Komondor (ezek olcsóbbak is, mivel magyar kutyák), Moszkvai, Sárhegyi, Kau, KÁJ. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!