Van egy 3 hónapos kutyánk, de nagyon harapdál. Valami tanács?
Még kicsi és szeret játszani. Elég ha csak egy kicsit rácsapsz az orrára vagy felemeled a hangod és azt mondod neki, hogy "nem szabad!" vagy "mit csinálsz?" nekem a kutyám 3 éves és amikor kicsi volt és harapdált mindig kérdeztem tőle, hogy "mit csinálsz?" és tudta, hogy rosszat csinált. Mai napig tudja, hogy olyankor rosszat csinál :)
Persze attól is függ, hogy milyeneket harap, ha csak kicsiket akkor hagyd magára, mert csak játszik, de ha nagyobbakat akkor kell rászólni.
Remélem segítettem :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=68&keres..
:S kevés kérdést dobhatott ki, amikor kiírtad a sajátodat:S
NE CSAPDKOJ SEMMIVEL NE ÜSD AZ ORRÁT. SAJNOS HALLGATTAM AZ efféle tanácsokra.
semmit nem ér, annyira pici még nem érdekli a dolog. sikíts fel és menj át másik helyiségbe.
az alomtársai is ezt tennék. ennyi.
ha nem válik be sokadjára sem, akkor türelem. le fog szokni róla. de csak idővel. bírd ki addig és ne nyúlj hozzá egy újjal sem!
A kiskutyák körülbelül három hónapos korukban kezdenek el rágcsálni, amikor a tejfogaik állandó fogakra cserélődnek. A kölyök ínye, fogai sajognak és a rágással enyhíteni tudnak a kellemetlen érzésen. A fogváltás fél éves kor körül fejeződik be, de a rágcsálás ennél valamivel tovább szokott tartani, amíg a maradandó fogak el nem helyezkednek teljesen a fogínyben. Ebben az időszakban nem sokat tehetünk... Betehetünk egyet a kedvenc játékai közül a fagyasztóba néhány órára, mert amikor visszaadjuk neki, a kölyök szívesen fogja rágni a hideg játékszert, a hideg kellemesen tompítja a fájdalmat a szájban.
Idéztem a kutyabarátok nagykönyvéből. :D
Ilyenkor csinálj úgy, mint az anyja vagy az alomtestvérei: ahogy előttem írták, magas hangon visíts fel, ebből érti, hogy fáj. Ha ez nem érdekli, akkor a nyakánál fogva nyomd le a földre és tartsd úgy néhány mp-ig. Anyukájuk is így fegyelmezi.
Nekem is volt ilyen kutyám, akkor még nem ismertem ezeket a módszereket, neki simán beraktam a szájába a saját farkát, harapja azt! Az is hatásos volt. Persze ez csak akkor jön be, ha elég hosszú a farka. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!