Hogyan tudnám mindkét kutyát egyszerre sétáltatni? Van két imádnivaló kutyám, de csak nekem van időm foglalkozni velük. Nincsenek kellőképpen lefárasztva, párom sokat dolgozik és mindig meg kell várjam hogy hazaérjen, ha sétáltatni szeretném őket.
Németjuhász mindkettő,nagy testűek.A szuka borzasztóan húz,a kan elviselhető.
Mit tudnék tenni hogy egyedül is el tudjam vinni őket?
Elvittem őket külön-külön.A kan kutyámmal vissza kellett fordulnom 5 perc után,mert állandóan visszafordult,hogy ő már pedig haza akar menni.
A szukát pedig mintha kicserélték volna,boldogan,nem pórázt húzva lépegetett mellettem.Ilyenkor mit tegyek?
Komolyan 40 és 50 kg-os németjuhász? A szukának 28-30 kg körülinek kellene lennie, a kannak is max. 35-38 kg-nak. Érdemes lenne őket fogyasztani!
Először külön kellene megnevelni őket, hogy ne húzzanak. Ha jól csinálod, ez nem egy hosszú idő. Ha nem megy, akkor pedig kérj segítséget kiképzőtől. És persze a nyugodt pórázos sétához kell, hogy kimozoghassák magukat, amit a kertben vagy pórázon nem megoldható. Mennyit viszed sétálni őket szabadon? Mennyit futtatod őket? Csak utána vidd őket együtt, ha külön-külön már rendben vannak.
Eddig egyébként nem neveltétek őket? Eddig nem voltak rendszeresen sétáltatva? Miért kellett egyszerre kettő, ha egyel sem bírtok el?
A szuka tényleg felszedett pár kilót ez tény,de a kan pont ideális testsúlyban van.
Miért kellett kettő? A kan kiskora óta velünk van,járt kutyasuliba.A szuka nem rég óta van velünk,és ha nem hozom el,akkor lehet hogy épp szaporításba kezdenek vele.
A tegnapi nap voltunk velük 3 órát csavarogni,abból több mint 2-őt szabadon voltak.
Behívhatóak,nem indulnak meg ha látnak egy másik kutyát.
Kb 2 hónappal ezelőttig,minden másnap mentünk velük hosszú sétákra,persze szabadon is rohangálhattak.Imàdnak labdázni.
De,mióta párom munkája beindult,azóta ez lecsökkent.
"Akan kutyámmal vissza kellett fordulnom 5 perc után,mert állandóan visszafordult,hogy ő már pedig haza akar menni. "
A kan kutyád jelenleg jobban ragaszkodik a másik kutyàhoz, mint hozzád. Te meg engedtél a hisztinek és visszavitted. Ne engedj neki.
Próbáld a kant kicsit nasival csábítani, sajt vagy akármi ami kéznél van. Kis kockákra vágva. És kicsit legyél akaratos, na nem úgy, hogy a földön kelljen húzni hanem kicsit próbáld érvényre juttatni az akaratod, hogy mennetek kell. Ha már kicsit is többet sétal az előző napnál, akkor félsiker. Vagy ha van játéka, amit imád, vidd magaddal. Ja kajás megerősitésnél kicsit előző nap és aznap koplaltasd, hogy akarja a jutifalatot :D
Valószínűleg a szuka a domináns kettejük közül, a kan azért volt bizonytalan az egyedül sétálásnál. De ez csak tipp. En azért a szukát is dícsérném, hogy összekösse azt, hogy szepen megy, azzal hogy akkor dícséred, simized vagy jutifalatot kap. Aztán sok sok alkalom után az első közös sétánál is remélhetőleg eszébe jut, hogy jaj hát ha én gazdival szépen sétáltam, kaptam jutit, most pedig nem kapok mert húzok, akkor inkább sétálok szépen a másik kutya mellett.
Arra is figyelj, hogy agyilag is fáraszd őket, mert a német juhászok igénylik. Szerintem jól csinalod,főleg, hogy nem adod fel,mint sokan mások,hanem a megoldást keresed. A negatív kommentekkel meg ne foglalkozz, nekem volt kutya, amelyikért mindenki haragudott rám,fújtattak, mondták a magukét... és nem nekik lett igazuk :D
Utolsó válaszoló,köszönöm a biztatásod.Természetesen nem adtam fel,fontosak a kutyáim számomra.
A kan kutyámmal már elértem hogy 2 utcányi sétát megtesz velem :)
A szuka pedig boldogan követ bárhova,csak mehessen :)
De,a közös sétáknál van mit még fejlődni,de türelmes vagyok és biztos vagyok benne,hogy sikerrel járok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!