Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyás sport az, ami a...

Melyik kutyás sport az, ami a gazdit is viszonylag jól megmozgatja?

Figyelt kérdés
Tudom, fussak, de sportolni nem szeretek, viszont kutyázni igen. A dogdancing a gazdinak is sport? Agilitynél inkább csak a kutya mozog, nem? Mit javasolnátok, melyik sportot válasszuk, ahol én is legalább egy kicsit edződök?
2010. máj. 18. 15:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Engedelmességire járunk, nagyon ügyesen dolgozik és simán lefutja a vizsákat, colliekat, egyedül a boxer-vizsla keverék gyorsabb nála. Úszni is tud, sőt szeret is. Valószínű, hog valami felmenője staff/boxer lehetett, mert alkatra jóval magasabb, vékonyabb mint a bulldi. Ha egyedül van, akkor angol bulldog, ha van mellette egy angol bulldog, akkor viszont nagyon nem az.

Az oktatók is mindig röhögnek rajta, hogy ilyet még nem láttak, atlétikus bulldog :)És nem akarok én versenyszerűen űzni valami sportot, csak fenntartani a rendszeres közös munkát, mert az mindkettőnknek nagyon jót tesz egyébként kint a pályán szoktam rámpára mászatni, és simán megy neki a nagyon magas, nagyon hegyes is. Tudom, hogy bármilyen komoly sportra alkalmatlan, de hobbiből mindkettőnk élvezetére miért ne csinálhatnánk?

2010. máj. 18. 20:08
 12/14 anonim ***** válasza:
50%

17:31 vagyok

19:47 válaszolónak: MINDEN kutya alkamas agilityre ezért is olyan szép ez a sport! Vannak bernáthegyik és rotik is versenyeken is!!! Csak, hogy lásd mindenkinek helye van ebben a sportban! De vannak francia bulldogok és mopszok is szép számmal ha már a turcsi orruakról van szó!

Kedves kérdező: az agilityt méretenként különitik el:

van a mini ahova a 35 cm -nél kisebb mar magasságú kutyák tartoznak, a midi ahova a 35-42,99 cm mar magasság között vannak a kutyák és van a maxi ahol 43 cm-nél magasabb mar magasságú kutyákat sorolnak szóval a Te kutyusodnak nem kell egy borderral vetekedni ha nincs akkora magasságban ha pedig mégis átcsúszik akkor sem kell elkeseredni :))

Az idő pedig a versenynél számit, van egy megadott szint idő (pályától függ) és azon bellül kell lefutni a pályát, ha kicsúszik belőle akkor időhibája lesz a párosnak és értékelhetetlen lesz a futam (egyszóval olyan mintha kizártak volna :D )

Ha bármi kérdésed van még bátran irj de adok segitségül honlapokat ahol utána olvashatsz :)

[link]

[link]

2010. máj. 18. 21:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Biztatásképpen pár fotó:

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 18. 21:12
 14/14 A kérdező kommentje:
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, akkor tényleg van remény :D Az enyémnek ezeknél sokkal szerencsésebb az alkata, bár lehet, hogy pont emiatt át is csúszik a magasabb csoportba, de mindegy. Igazából nem feltétlenül akarok versenyezni, már az edzés is biztos nagy öröm. Egyébként egy hónapja járunk suliba, és bár a behívással még mindig vannak (néha súlyos) problémák, de láb körül szlalomozik, és most ugrasztottam fel le egy kerítésre, és az is szépen ment. Nagyon élvezem, mert soha senki nem hitte el, hogy ebből a kutyából képes leszek engedelmes jószágot faragni :)))
2010. máj. 18. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!