Milyen fajta kutyát vegyek kertes családi házba, udvarra, kisgyerek mellé?
Kutyát szeretnék venni, de nem tudom milyen fajtát. Jelenleg egy bigli - németjuhász keverékem van, sajnos erős bigli aggyal. Mindent kiás, szétrág, tönkretesz, pedig rendszeresen foglalkozunk vele. Ezért sajnos folyton boxban kell tartani és új gazdit keresünk neki :(.
Gyereket szeretnénk vállalni és én elég állatbarát vagyok, ezért a gyerek mellé szeretnék kutyát, aki a "barátja és vigyázója" lenne. Ebből adódnak a kritériumok:
-gyerekbarát
-nem kártékony, de játékos
-figyelmes és jelez, ha mozgás van az utcán
-télen nem fázik kint (szigetelt kutyaház, nagyon hideg esetén kazánházban lenne)
Ha ennyi a felelősség érzet benned, hogy az általad félre nevelt kutyát inkább kihajítod, mintsem rendbe tennéd, akkor ne vegyél kutyát! Inkább tanulj az esetből: nem értesz a kutyákhoz, nem is teszel érte, hogy tudj kutyát nevelni, felelőtlen is vagy. Neked nem való kutya!
De miért nevted így félre a keverélet? Miért nem oldod most meg a problémákat? Miért akarsz helyette másik kutyát? Ha ez nem kell, ha ezt meguntad, mi a garancia, hogy a másikat nem dobod majd ki? Ha vele problémák lesznek (mert lesznek) őt is kihajítod?
Minden kutya csak normális gazda mellett lesz jól nevelt. Minden kutyát elront egy gyenge, követkeretlen, buta gazda. És kivétel nélkül minden kutyát meg lehet nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!