Száraz tápban hány százalék húst (halat) tartotok ideálisnak?
Még az is eszembe jutott, hogy mit jelent az, hogy "friss"? Az egyik száraz tápnak ezek az összetevői: "lazac (szárított, 24%), keszeg (szárított, 22%), friss lazac (20%)". Frissen = nyersen (?) nyilván nem teszik bele a lazacot.
Egyáltalán, hogy kell érteni BÁRMELYIK tápnál a hús/hal összetevő mennyiségét?
Nálunk a Brit Care tápok a befutók. Amúgy min. 25% húst várnék el egy táptól, úgy gondolom tényleg ez a minimum.
Itt a Dog Show Champion változata:
Szárított lazac (35%), rizs (32%), szárított hering (10%), csirkezsír (tokoferolokkal tartósítva), lazacprotein (5%), lazacolaj (4%), szárított alma....
Itt a klasszikus Lamb & Rice:
Bárányhús liszt (40%), őrölt rizs (36%), szárnyas zsír (tocopherols-al konzerválva), lazacolaj (2%), természetes ízanyagok, rizs korpa, szárított cukorrépa zúzalék, sörélesztő, szárított tojás, Yukka Schidigera kivonat, szárított alma....
Én nagyjából ezt várom el a tökéletes táptól :) amúgy jó ár-érték arányú, 1000Ft/kg áron kapható a bárányos-rizses, a halas már valamivel drágább
Köszönöm!
Nekünk csak halas jön szóba (ételallergia), pontosan a Brit Care lazacos+krumplis tápját néztem.
Kicsit utánaolvastam és úgy tűnik, a szárított hús/hal jobb, mint a friss. [link]
A friss és a szárított között van különbség. A szárított a jobb, mert az már a tényleges hús (ha pl. azt írja, hogy 30% szárított lazac, az tényleg 30% ) a friss húsnak pedig a 70%-a víz. Tehát ha azt írja a táp, hogy 30% friss marhahús, akkor a valódi hústartalom csak 9%, mert a maradék 21% csak víz, amit a táp elkészítése során úgyis kivonnak belőle, csak mennyivel jobban hangzik már az, hogy 30%, mint az, hogy 9% hús.
Nekem nem csak a hús százaléka a mérvadó. A többi összetevő is fontos számomra. Ha egy tápban csak 20% ( az a tényleges hústartalom, tehát már a víz nélküli) hús van, és a többi összetevője sem gabona, akkor az szerintem már egy jó táp. Mutatom, hogy mi mivel etetünk:
Bárányhús liszt, burgonya, borsó, csicseriborsó, repceolaj (tokoferol keverékkel tartósítva), borsó rost, természetes aroma, lenmag, tojás, alma, áfonya, sárgarépa, spenót, áfonya rost, vörösáfonya rost, DL-metionin, L-lizin, taurin, yukka, L-karnitin, béta-karotin, vitaminok, ásványi anyagok.
Ebben, habár itt nem írja, de 20% "szárított" (a húsliszt az szárított) bárányhús van, tehát a friss hús tartalma (ha így írnák rá a tápra) az kb 66% lenne.
És a többi összetevő is megállja a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!