Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor beszélünk túletetésről?

Mikor beszélünk túletetésről?

Figyelt kérdés
Milyen arányban kell, hogy kapjon a kutya házikosztot
2010. máj. 17. 20:21
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

tudom, hogy minden kutyánál más és más

de mire kell fokozottan ügyelni házikoszt etetésénél?

2010. máj. 17. 20:24
 2/16 anonim ***** válasza:
47%

reggel délben és este adj neki enni.

napközben is adhatsz neki más ennivalót de ha tele van a tálja akkor ne sokat vigyél neki mert az sok lesz neki.

a vizestáljában mindig legyen víz! :)

2010. máj. 17. 20:28
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt kutyának napi 1x elég adni enni. A lényeg, hogy amit meghagy ne hagyd előtte, hanem tedd el és a következő kajálásig nincs nasi, így a következő etetésre ha nem kapott túl sokat, éhes lesz.

első hülyeséget írt, a víz kivételével: felnőtt kutyának nem kell napi 3 kaja és közben se nasi.

2010. máj. 17. 20:32
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Így van ahogyan a második írja , ha úgy eteted ahogyan az első írja akkor biztos h elhízik főleg a házikoszttól...Én azt ajánlanám hogy vegyél neki középkategóriás tápot (DogCohow , HappyDog) és vegyesen adj neki mondjuk ha házikosztot akarsz inkább akkor heti 4-5ször azt , és heti 2-3szor tápot.Ezek a tápok nem olyan drágák (kb 550ft/kg) de tartalmaznak olyan vitamint amire a kutyának szüksége van , a házikoszt pedig nemigazán (kivéve ha úgy van összeállítva).+ házikoszttal való etetésnél figyelni kell a kutya fogaira mert sokkal könnyebben fogköves lessz , és az semmiképp sem jó a kutyának.Ha esetleg veszel tápot , a zsákon rajta van h mennyi kell a kutyának belőle 1 napra.
2010. máj. 17. 20:48
 5/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat eddig

1,5 éves boxerem van

próbáltam nála a prémium tápokat, de egyik sem jött be nála igazán

utoljára Acanát kapott, a vége felé már napi 70 dekát ami rengeteg prémium tápból, ennek ellenére lesoványodott.

Na ekkor tértem át a házikosztra

általában csirkehúst kap csont nélkül, köretnek rizst vagy tésztát, és adok hozzá egy zselet kenyeret mindig(szokott kapni répát, és néha májat stb...)szoktam adni még neki pluszba Acanát a házikoszt mellé, már amikor megeszi

napi 2szer etetem, mer elég falánk :)

2010. máj. 17. 21:03
 6/16 A kérdező kommentje:

ja a lényeget majd lehagytam:) durván napi 700 gramm húst eszik, ugye ezt kettéosztva, nekem ez rengetegnek tűnik

de egyáltalán nincs elhízva, pont jó bőrben va, de azért még elférne rajta 1-2 kg

na most ezzel csak azt akarom kérdezni, hogy szerintetek, ez mennyire egészséges táplálkozás számára, mert a legjobbat szeretném neki adni

egyébként most vettem neki egy GF 600 120 db-os porcerősítőt

2010. máj. 17. 21:22
 7/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem rengeteg a 700 gramm hús. Az én kutyám 600 gramm tápot eszik naponta, ha hússal akarnám ezt pótolni, akkor két kilo sem lenne elég. A házikosztból mindig több kell, mint a tápból, mert a táp koncentráltan és szárítva tartalmazza a tápanyagokat, a házikosztnak meg nagy része víz.
2010. máj. 18. 08:41
 8/16 anonim ***** válasza:
az arányokra figyelj... nem húsból kell többnek lennie a házikosztban, hanem rizsnek, tésztának, zöldségnek. A hús max. 30%-a legyen annak, amit adsz neki.
2010. máj. 18. 09:49
 9/16 A kérdező kommentje:
08:41 neked milyen kutyád van?
2010. máj. 18. 10:36
 10/16 A kérdező kommentje:

09:49

ha ilyen arányban adnék neki enni, akkor rengeteg rizst kellene adnom a hús mellé

kb annyi riszt szoktam rakni hozzá mint amennyi húst...

és ugye mind 2 etetésnél adok hozzá egy szelet kenyeret

2010. máj. 18. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!