Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Érti a kutya amit beszélünk?

Érti a kutya amit beszélünk?

Figyelt kérdés
Goldim alkalmazkodik a viselkedésével a beszélgetésünkhöz. Ha kiejtem a séta szót odamegy a pórázához vagy a kapuhoz. Ha mondom a kutya szót, akkor felkapja a fejét, pedig nem neki mondom, hanem csak úgy beszélek róla, nem is hangsúlyozom a szót.
2010. máj. 11. 18:23
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Rossz kategóriába írtam :-(
2010. máj. 11. 18:24
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
Sokak szerint nem értik,de szerintem igen is megértik. Mindig tudja ha róla van szó vagy akármit mondok neki ugyan olyan hangsúllyal megérti. Ha azt mondom állj vagy mehetsz futás gyere stb...megérti,pedig nem emelem vagy viszem le a hangom. Olyan aranyos amikor figyel. Beszélek hozzá és érti egyszerüen olyan értelmesen tud rám nézni:)
2010. máj. 11. 18:29
 3/12 anonim ***** válasza:
51%

Én szerintem értik.de nem mindent!

Kicsimkoromban,volt egy Dalmata kutyánk..

mindig kivittem,és kikötőttem..és elszökött,és kérdeztem tőle hogy hol van az a nagy vasdarab,amivel kiszoktam kötni..erre megy,és pont oda ment ahol volt az a vasdarab..és kérdeztem tőle hogy haragszol? és 1x így bologtatta a fejét..

meg hát ha rájuk kiabálunk,akkor megértik

2010. máj. 11. 18:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen a kutya érti amit mondunk meglepően okosak igaz ők fejtik ki egy szó jelentését pl.: ha említjük neki, hogy póráz és utána a pórázt fogjuk meg ő azt megjegyzi, hogy az póráz és ha tetszik neki amikor visszük sétálni leszűri, hogy a pórázból jött ez a jó időeltöltés és a kutya más szavakkal is így van. Úgy jegyez meg sok mindent mint ha a nevét mondanád
2010. máj. 11. 18:33
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Értik, de szerintem nem úgy, ahogy te felfogod, hogy beszélnek hozzád, vagy rólad.

Valamilyen szinten a hangsúlyból, még akkor is, ha te nem érzed, hogy máshogy ejted. Nagyon érzékeny fülük van, szerintem ők különbséget tudnak tenni a hangleejtésünk között. Emellett a testbeszédedre is figyelnek, abból is érthetik, miről van szó.

Illetve a szavakhoz ők cselekményt társítanak, tehát, ha sokat használod a közelében a kutya jelzőt, valószínűleg érteni fogja, hogy róla van szó.

Mondhatjuk úgy, hogy ő rád figyel, nem a szavaidra.

2010. máj. 11. 18:35
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
hát...szerintem pár szót megért,meg érti hogy örülsz vagy szomorú
2010. máj. 11. 18:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
18:35-tel maximálisan egyetértek. 35 éve vannak kutyáim, értik a beszédet, sok szót is, de a hangsúlyból a legtöbbet.
2010. máj. 11. 18:38
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
A miénk azon kívül,hogy pisi,kaki,kimegyünk,hozd vissza,ülsz még azt is érti,hogy csoki,de azt akármilyen hangsúlyban mondom:-)Olyan cukik a kutyuskák.Ez az első kutyám és nagyon szeretem.
2010. máj. 11. 18:44
 9/12 anonim ***** válasza:
A hangsúlyból értenek sok mindent, meg vannak szavak, amiket már ismernek, és tudják, hogy mit akarsz velük tőle. Gondolom.
2010. máj. 11. 18:48
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Nem értik a beszédet. Sok-sok szót ismernek de azt sem értik csak valamit társítottál hozzá. Mert ha értené pl az ülre azt a vezényszót adod kolbász akkor nem ülne le mert értené hogy a kolbász nem ült jelent. De ha te kolbászra ülteted akkor ő arra fog ülni. Értik a hangsúlyokat, az érzelmeiknket, sok mindent. Nagyon csodás állatok de jobb a földön maradni. Lehet lepontozni. :D
2010. máj. 11. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!