Nem merem a faluban a kutyát sétáltatni, mi legyen most?
Az még egy kis baba, miért nem veszed fel mikor ilyenek történnek, aztán szemlélődjön a magasból, de biztonságban.
Nagy cula, 14 éves kutyámat (55 magas volt) nem egyszer vettem fel, mert tudtam, hogy fél, megijed xy kutyától.
Azzal,hogy felveszi csak erősíti benne a félelmet!
Mellesleg nem tudni mekkora a kutya,de ha 3 hónaposan majdnem elrántotta a kérdezőt akkor nagytestű fajta lehet. De lényegtelen a méret,nem kapkodjuk fel a kutyát!
Szoktatni kell a kutyaugatáshoz,minél többet kell sétálni ott. Jutifalattal csalogatni aztán ha megtett pár lépést akkor jutalmazni. Mindig nagy ívben kerüljétek ki a kerítés mögött örjöngő kutyákat.Még kicsi majd megszokja.
Eleinte a mi kutyánk mikor kicsi volt,sok mindentől megrémült egy szirénázó mentőnél majdnem kibújt a nyakörvéből. Hamar megszokta a zajokat, egy város sokkal zajosabb mint egy falu hidd el.
De alapjáraton idővel majd megszokja,a lényeg csak menjetek előre és biztassátok a kutyust.
Ha nincsenek még meg az oltásai, nem biztos, hogy már sétálni kéne vele.
Ha viszont a fertőzések nem tántorítanak vissza, simán felviheted a buszra, eddig 20 alkalomból nálam egyszer kérték az oltási könyvet, nem volt nálam, kaptam egy kis ennye-bennyét, de ugyanúgy felszállhattunk. Meg ugye erre nincs külön képzés a buszsofőröknek, ezért kb fogalmuk sincs, hogy milyen oltás kell a kutyának, nekik az a lényeg, hogy legyen ott egy dátum és kész(de szerintem még ez se).
A stressz szitukat pedig szoknia kell, az én kutyáim is megtanultak üvöltő kerítés mellett nyugodtan sétálni :), csak türelem és sok gyakorlás kell hozzá.
A 2-es és a 3-as válaszoló szépen leírt mindent amit tehetsz.
Annyit fűznék hozzá, hogy az a "hülye oltási program" kérlekszépen az életét mentheti meg. Volt németjuhászos ismerősöm akinek parvo vitte el a kutyáját alig fél évesen, mert a nagyonokos gazdája halogatta a kombinált oltást. Illetve nem biztos, hogy jó ötlet kutyák közé vinni, ha még nincs meg minden oltása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!