Fontos a kutyát mindig ugyanakkor sétáltatni?
Nem árt, mert rendszerességet visz az életébe.
De ha nagyon kell pisilnie, akkor soron kívül érdemes!
Egy volt kollèganőm mesèlte, hogy règen egy màltai selyemkutyája volt, ès egy darabig mindig reggel 6-kor vitte le sétálni a kutyàt, mert akkor èrt rà. Na a kutya utàna èlete vègèig minden reggel pontban 6-kor felugrott hozzá az àgyba ès addig bámult bele a kèpèbe, amìg fel nem kelt. Esőben, hóban, mindig.
Szüleim a német juhàszukat mindig dèlben ès este 7-kor viszik el sétàlni. A kutya pontban olyankor beül elèjük ès bàmul ràjuk.
Na èn elhatàroztam hogy ha sajàt kutyàm lesz, tuti nem időpontra sétàltatom. Ès lám, teljesen jól működik. 4-5 öránkènt leviszem, függetlenül akkor hogy mikor kelek, plusz jelez a kutya amikor nagyon kell neki.
Nem, sőt, én eddig nem sok előnyét láttam a rendszeres életmódnak. Ideges lesz a kutya, ha egyszer később érsz haza egy bevásárlás vagy ügyintézés miatt, vagy később akarsz kelni, vagy akármi miatt csúszik a napi program. A természetben sincs rendszeresség, nem ugrik pontban este hétkor a nyúl a szájukba, és nem jön rájuk a vadászhatnék minden délután háromkor.
Kölyöknél még jó lehet bevezetni egy rendszert a szobatisztaságra szoktatás miatt, de amúgy nem kell belőle ügyet csinálni. Ha nem szokik hozzá fix időpontokhoz, nem is fogja hiányolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!