Mi lehet a baj? Mit csináljak?
Amerikai Staffordshire Terrier, kan, lassan 6 éves.
Egyszer 1.5 éve megmérgezték, azóta emésztési problémái vannak. Gyenge a sava, évente 1-2 szorulása van. Általában egy beöntés vagy 1-2 injekció + ez az segít. Márciusban is megoldotta az állatorvos. A probléma az, hogy megint előjött. Ilyen sűrűn nem szokott előfordulni ez, főleg úgy, hogy odafigyelünk rá. Most annyira mélyen volt a "dugó", hogy "műtét" kellett. Elaltatta az orvos és úgy vette ki pénteken. Másnap már jobban volt, volt széklet, evett stb.. Most az a probléma, hogy fura folyása van, véres, megy a hasa, behúzza fülét farkát, húzza a száját, szóval fájdalmai vannak. Az orvos azt mondta nem tud vele mit csinálni, vigyük állatkorházba. A legközelebbi állatkorház 60km-re van és így is sokba kerültek már a kezelések... Valaki kutyája volt hasonló helyzetben? Vagy ez csak a kisebb "műtét" miatt van? Tanácstalan vagyok, pénzem meg már nincs (elment a kezelésekre). Kérlek, segítsetek!
Ne adj neki ilyesmiket!
Esetleg Barf-ozáson gondolkodtál már? Csontot ne adj neki, de a többi mehet. Nyers hús, belsőségek, plusz mellé adhatsz neki rizst is. Zöldségeket, gyümölcsöket is (olvass utána, hogy milyeneket szabad).
Ha nem akarsz evvel "kínlódni", akkor meg valami jobb minőségű konzerv kajával etesd.
Bár nem értem, miért mondta a doki, hogy nem kaphat tápot. Rengetegféle táp van már, érzékeny emésztésű kutyáknak is. Nem is csillagos ég az ára a legtöbbnek. Biztos találnátok olyat, ami jó neki és szereti is.
A válogatás meg nem lehetne szempont amúgy se, azt egyen amit elé raksz.
Ilyen könnyen azért ne adjátok föl. Nem idős még az a kutya.
Vigyétek el másik orvos(ok)hoz is, minél több vélemény van, annál jobb.
Én személy szerint nem gondolom, hogy az egykori mérgezés miatt lenne ez még mindig. Inkább független probléma. De semmi olyan amit ne lehetne megoldani egy kis odafigyeléssel. Ha lágy vagy könnyen emészthető kajákat kap csak, akkor nem lesz székrekedése, valószínűleg.
Mostanában miket kapott enni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!