Mit gondoltok arról, hogy egyesek szerint a nőknek többlet jogai vannak?
Én egyenlőnek gondoltam a férfiakat és a nőket, míg tegnap este egy társaságban nem találkoztam egy teljesen ellentétes állásponttal.
Az illető szerint a nők többlet jogokkal rendelkeznek. Hogy miért? Korábban mehetnek nyugdíjba. Idáig csak ők voltak jogosultak GYES-re, de pár éve már férfiak is. Külön törvények védik őket bizonyos esetekben, pl: nemi erőszak esetén én még nem hallottam olyat, hogy a nőt évekre lecsukták volna ( mondjuk erről én is láttam videót a neten, hogy hogyan reagálnak az emberek ha a nő akar egy idegen férfitól valamit vagy ha a férfi: az eredmény meglepő. Amikor a férfi erőltette ráhívták a biztonságiakat, elvitték a nőt, férfiak és nők egyaránt védték a hölgyet. Amikor a nő akarta és a férfi nem - ismétlem, ez egy teszt volt, tehát megjátszották - kiröhögték a férfit és kiabáltak neki hogy "ne legyél már b..i" ). Családon belül is külön törvények védik a nőket ( és a gyerekeket, de őket ne keverjük most ide ).
Kicsit meglepődtem ezen az állásponton és vannak benne igazságok. Ettől függetlenül nem értek egyet azzal a sráccal, de nektek mi erről a véleményetek?
A válóperes tárgyalásokon is röhejesen elfogult a bíróság a nők számára. Itthon is nem egy esetet hallottam/olvastam, amiben 5 év házasság után a nőé lett a ház, kocsi, vagyon fele, a férfi a gyerekéhez heti egy napos láthatást kapott de magas gyerektartást kell fizetnie.
Nameg a kamu nemierőszak vádak. Kicsit ijesztő belegondolni, hogy egy nő tönkreteheti az életem hogyha megbánja hogy lefeküdt velem.
1,A nők azért mehetnek előbb nyugdíjba,mert szülnek gyereket,ráadásul a legtöbb háztartásban minden házimunka rájuk marad
Aki meg nem szült,az általában tovább szokott dolgozni,kivéve ha olyan rossz ez egészségi állapota,de ilyen esetben a férfiak is elmehetnek előbb nyugdíjba.
2,A GYES-t a törvényhozók szabták meg(akik nálunk zömében még mindig férfiak...),az aktuális társadalomhoz mérten.Konzervatív ország vagyunk,a rendszerváltás előtt fel se merült,hogy a gyereknevelés nem a nő dolga.
Egyébként ezzel én se értek egyet
3,Nincs külön törvény nemi erőszak esetén.
Mindenki ugyanazt a büntetést kapja,az előítéletek pedig férfi oldalról férfival szemben erősebbek,erről nem a női nem tehet.
Fordított esetben ráadásul ott van az áldozathibáztatás,ami ugyanolyan káros és ezt csak nőkkel szemben gyakorolják,tehát mindkét nem ugyanúgy kapja a "rosszat"
4,Nem védik külön törvények a nőket családon belül.
Még az Isztambuli egyezmény is(amit nem hajlandó aláírni a kormány évek óta...) nőkről és férfiakról beszél,csak mivel a családon belüli erőszak 80%-ban nők ellen történik nyilván erről az oldaláról beszélnek többet.
3,
A nemi erőszakhoz látlelet társul,anélkül baromira nem foglalkozik vele a bíróság.
De megnyugtatlak,még akkor se ha tényleg történt valami.
Pl ismerősi körben egy lányt csoportosan megerőszakoltak egy szórakozóhelyen és nem lett belőlle semmi,pedig még felvétel is készült róla...
2# remélem beszélsz angolul, itt a videó: [link]
De magadtól is tudsz keresni, mert gondolom neked nem felel meg ez.
Egyébként a kérdés nem provokatív, én mondtam hogy nem ezen a véleményen vagyok. Kíváncsi vagyok mások véleményére és arra használom az oldalt amire való, én kérek elnézést.
Oké, legalább te neked van egy videód a témához. Ennek ellenére továbbra is baromi gyenge trollkérdés. Érződik nagyon rajta, hogy te csak összeakarod ugrasztani az embereket, jelen esetben a két csoport a férfiak és a nők. Még talán hihető is lenne, hogyha nem direkt a nők úgymond előnyeit emelted volna csak ki, ezzel próbálva belerángatni a férfiakat, hogy ,,há mi ez, hogy a nőknek több joguk van he?" mentalitással ugorjanak neki a gumicsontnak, amit eléjük tartasz.
Lepontozhatsz nyugodtan, de te akkor is egy közönséges troll vagy. Érdekelt volna a téma, akkor kifejtetted volna normális a véleményedet már magában a kérdésben meg nem direkt olyan pontokat válogatsz össze, amire egyből ugorhatnak az emberek egymással vitázni.
,, arra használom az oldalt amire való, én kérek elnézést."
Bocs, de ez Gyakori Kérdések, nem Gyakori Trollkodások. Szóval nem arra használod az oldalt, amire való.
Ezek nem igazán többletjogok, helyesebben inkább másféle elbíráslásban részesülnek és a másféleség okán lehet inkább vitatkozni. Például a nyugdíj egy valóban jó példa, máshogy állapítják meg náluk a nyugdíj korhatárát. Az érdekes rész, hogy miért.
Állítólag az egész életükben rájuk háruló többlet terhek miatt, háztartás, családellátás és gyereknevelés amiből sajnos a mai napig nagyságrendekkel több teher hárul rájuk a férfiaknál ez tény, míg ugyanúgy látástól pikulásig dolgoznak ők is a munkahelyen. Személyes tapasztalatom is ez sajnos, szegény édesanyámon is végignézhettem mennyivel keményebb élete volt ezek miatt mint az apámnak.
Csakhogy, a világ változik, ma már egyre több férfi bánik egyenlőként a feleséggel és már már akár felesbe is oszlik a háztartás és a gyerekek. Ők meg valóban joggal jajgathatnak akkor a dolog miatt.
"kiröhögték a férfit és kiabáltak neki"
Azért az megvan, hogy ennek nincs köze semmilyen jogszabályhoz, ugye?
A nyugdíjnál van jogszabályi különbség egyelőre.
Mást is tudsz mutatni, ahol van?
A társadalmi megítélés nem jogszabály kérdése, azt nem is lehet jogszabályokkal befolyásolni.
"1,A nők azért mehetnek előbb nyugdíjba,mert szülnek gyereket,ráadásul a legtöbb háztartásban minden házimunka rájuk marad"
A férfiakra meg általában munka marad. Ennyire demagóg ne legyél már, ez baromi gyenge érv. Semmi köze nincs a háztartásnak a nyugdíjhoz, se a szülésnek. Főleg, ha egyedülálló nőről vagy férfiról beszélünk, akiknek szintén vezetni kell a háztartást.
Más: nyugdíj után is el kell mosogatni magad után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!